Latin Amerika Gazeteci Heyeti programının Ankara ziyaretleri kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanlığı’na giden heyet, daha sonra Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTSAM), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı (AFAD) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Programın ikinci gününde BYEGM'yi ziyaret eden Latin Amerikalı gazeteci heyeti BYEGM Genel Müdürü Sayın Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Latin Amerika ve Türkiye ilişkilerini değerlendiren Haşimi, küresel siyaset açısından ülkeler arası diyaloğun geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu yıl 10 gazeteci heyeti programı düzenlendiğini belirten Haşimi, Türkiye'nin gazeteciler açısından heyecan verici bir ülke olduğunu, düzenlenen programlarla gazetecilerin ülkemizi yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. Haşimi ayrıca Latin Amerika, Asya ve Afrika kıtalarından gelen gazetecileri ülkenin önde gelen kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ile bir araya getirerek ikili temasların sağlandığını vurguladı.

Program Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurulu ve İstanbul ziyareti ile devam edecek.

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Libya ve Bahreyn’den gazeteciler Türkiye’de ağırlanmıştı.

 

Editör: TE Bilisim