İstanbul Times Gazetesinin Kurucusu ve İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner hayalimiz gerçek oldu dedi

11 sene önce İstanbul Times Markasını Türk Patent Esntitüsünde tescil eden Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner yıllardır merkezi İstanbul’da olan yayıncı şirketi Çetiner Radyo Televizyon Gazetecilik Yayıncılık A.Ş. ile başarılı bir şekilde gazete yayıncılığı yaparken İranlı Gazeteci Mohammad Reza Farhad Sheikh Ahmad’ın bu marka ile 5 dilde haftalık gazete yayını yapalım teklifini yayın kuruluna ileten Çetiner yapılan istişare sonucu çıkan olur ile Türkiye’de haftalık yayınlanan Gazetenin yayınına aynen devam emesinin yanı sıra bundan sonra her hafta aynı gazete içinde Türkçe’de olmak üzere 4 yabancı dilde gazete çıkarılması için karar alındı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Hüseyin Çetiner Yapılan İmza töreninde şunları söyledi ” Bugün burada Mohammad Reza Farhad Sheikh Ahmad, çalışma arkadaşları Mojtaba Mollaei ve Mohammad Dafchahi‘nin hazır bulunduğu imza töreni ile tarihi bir ana şahitlik ediyoruz.

1 sene Önce Türkçe yayın yapan İstanbul Times Gazetesini kurunca en yakın zamanda İngilizce basımını da yapmak için hayallerim vardı. Ancak Allah bize 5 dilde gazete çıkarma imkanı sundu. Ne kadar şükretsek azdır diyerek yabancı dilde çıkacak gazetemizin başında olacak olan Genel Yayın Yönetmeni Sayın Sheikh Ahmad ve ekibine başarılar diledi”

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Mohammad Reza Farhad Sheikh Ahmad’da şunları söyledi “Değerli meslektaşım Hüseyin Çetiner gerçekten güzel bir markanın tescilini yapmış ve 11 senedir başarılı bir şekilde ilkeli haberler yapmış.

Biz bugün burada bu marka ile yayın yapmayı istiyorsak başarılı bir geçmiş ve güzel bir isim olduğu içindir. Bu imzanın her iki taraf için hayırlı olmasını dileriz dedi.

Çıkacak olan Gazetenin Uluslararası Haber Müdürü olan Mojtaba Mollaei ise atılan imzanın hayırlı olmasını dileyerek hep beraber ses getirecek bir gazetecilik yapacağız dedi.

Gazetenin idari Müdürü olarak atanan Mohammad Dafchahi ise şunları söyledi “Sayın Hüseyin Çetiner’in destek ve gayretleri ile ilkeli ve tarafsız yayıncılık yapacak saygın bir gazete olacağımızdan endişem yoktur dedi.

Türkçe, İngilizce, Arapça,Farsça ve Rusça dillerinde yayın yapacak olan gazetenin dünya nüfusu olan 7 milyarlık insanlık aleminin yarıdan fazlasına hitap edeceği ifade edilen İstanbul Times Gazetesi yabancı dil sayısı hayırlı ve uğurlu olsun.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim