Batı Trakya Türklerinin dünü ve bugünü 

Türk Dünyası araştırmalar vakfı Avrasya Estitüsü Kürsüsünce düzenlenen Süleymaniye konuşmaları kapsamında bu ay ki konuşmacı Batı Trakya davasını savnurken şüpheli bir şekilde kazaya kurban giden Dr.Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet Batı Trakya Davasının dünü ve bugünü anlattı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

İstanbul'un önemli köşe başlarını tutan bir çok Batı Trakyalı siyasetçi,İş adamı ve bürokrat olmasına rağmen sadece Türk Dünyası Araştırmalar vakfının müdaviimlerinin izlediği Işık Sadık Ahmet 'in anlamlı  konuşmalarını daha çok Batı Trakyalı Türk vatandaşının dinlemesi yararklı olurdu.

Merhum Dr.Sadık Ahmet'in hayatını anlatan sinevizyon duygu dolu anlar yaşattı 

Alparaslan Türkeş'in hayatta kalan ender arkadaşlarndan birisinin de katıldığı program öncesi Merhum Dr.Sadık Ahmet'in hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon izlenirken kızının mezarı başında babasına yazdığı şiiri okuması salondaki yüzlerce misafire duygu dolu  anlar yaşattı.

İstanbul Times Tv den Elif Günay'ın Işık Sadık Ahmet ile,Oğlu ile ve Türk Dünyası Araştırmaları vakfı başkanı Merhum Turan Yazgan'ın oğlu ile yaptığı söyleşi çok yakında İstanbul Times Tv de yayınlanacak.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim