AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar gün boyu devam etti. Ağır silahlarla saldıran terör örgütü, Kobani ilçe merkezine doğru ilerliyor.


Yerel kaynaklar, IŞİD'in, ilçenin doğu kesiminde denetimi büyük oranda sağladığını belirtti. Terör örgütünün, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye 2 bin kişi ile girdiği kaydedildi. Bu arada IŞİD'in ilerleyişi karşısında ilçeden kaçışların devam ettiğini ifade edildi.

'Sivil bölgeler IŞİD denetiminde'

IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani'deki çatışmaları artık kentin sokaklarında sürüyor. İki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı var. PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, "Sivil bölgeler IŞİD denetiminde, katliam korkusu var" dedi.

200 SuriyeLİ TÜRKİYE'YE GEÇTİ

Kobani'de, IŞİD militanları ile PKK'nın Suriye'deki kolu YPG arasındaki çatışmaların akşam saatlerinde şiddetlenmesi üzerine kaçan 200 Suriyeli, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu. Sınır kapısındaki polis noktasında kayıt işlemleri yapılan, aralarında Kobani'deki siviller ile YPG'lilerin de bulunduğu iddia edilen 200 Suriyeli, Türkiye'ye giriş yaptı. Bazılarının yaralı olduğu görülen Suriyelilerin çadır kentlere yerleştirileceği öğrenilirken, şiddetlenen çatışmalar nedeniyle sınırın Türkiye tarafında ise alınan güvenlik önlemleri arttırıldı.(AA)

Editör: TE Bilisim