Altı ayda Beşar Esad gider denilerek kapılar Suriyeli sığınmacılara açıldı ama…

Hükümetin Çin,Rusya ve İran gibi üç köklü devletin destek verdiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilip yerine Özgür Suriye ordusunun kuracağı hükümet ile daha iyi anlaşabileceğini hesap ederek iyi ilişkiler içinde olduğu Beşar Esad ile yollarını ABD. nin de Arap Baharına destek vermesinden dolayı kopardı. Şimdi ABD.Beşar Esad’ın gitmesi için çok istekli görünmüyor.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Türkiye ise Suriye yönetimine karşı açık bir savaş açtı. Savaşın başladığı günden bu yana ülke olarak 6 milyar dolardan fazla bir parayı sığınmacılar için harcadık. Esad yönetimde kalırsa Babası  Hafız Esad’dan daha sert şekilde  Türkiye ile uğraşacak terör örgütlerine maddi ve manevi destek vereceğinden kimsenin şüphesi yok.

Suriye konusunda maddi ve manevi en çok zararı Türkiye Görüyor

Ciddi oranda ülkemize gelen sığınmacılar için hükümetin göç ve iskan politikası uygulamayıp nereye giderseniz gidin  serbestliğinden sonra İstanbul,Gaziantep,Şanlıurfa başta olmak üzere büyük şehirlere plansız,kontrolsüz ve niteliksiz insanlardan oluşan bir göç dalgası ülke insanının yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Bur sorunlar artarak devam ediyor.

Türkiye’nin Suriye Politikası da göç’e plansız izin vermesi de büyük hata

Ekonomileri bizden çok daha güçlü olan ve insanlık havarisi kesilen batılı ülkeler 150-200 dolayında nitelikli göçmen alırken bile kılı kırk yarmalarına karşın Birleşmiş Milletlere üye 200 den fazla ülke olduğu halde Suriyeli göçmenler için en büyük maddi ve manevi bedeli ülke biz neden ödüyoruz ?

Türkiye Sınırda tampon bölge kuracaktı her gün çorba ,su ekmek verecekti

Suriye  savaşını biz değil Amarika,İsrail ve Avrupa devletleri Arap baharı yalanı ile yeni kuklaları iş başına getirmeye çalıştılar. Mısır’da yönetimi alan Müslüman kardeşler Muhammed Mursi ‘nin cumhurbaşkanlığında başarı gösterince ve Filistin davasına sahip çıkınca Siyonistler biz eski kuklalarımızı daha iyi kullanıyorduk.Arap baharı ters tepti. Varsın Suriye halkının % 15 hitap eden Nasrani  Beşar Esad olsun. Eğer buraya da halkın % 85’ne hitap edecek bir yönetim gelirse bu ülkeye de artık hükmedemeyiz diyerek  ne olduysa oldu sıra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın gitmesine gelince biz hata yaptık hatamızdan geri dönelim dercesine Hedefimiz artık Beşar Esad değil İŞİD’dir dediler.

İran,Rusya,Çin kârlı çıkarken Türkiye  maddi ve manevi olarak zarara uğradı 

Türkiye acilen Beşar Esad’ın yönetimde olmadığı yeni bir yönetim modeli ile Suriye’de bir değişikliğe gidecek modeli ABD.ye kabul ettirmelidir. Bu sistem bu şekilde devam ettirilemez.Halkımız Suriyeli sığınmacılar konusunda sabrının son noktasına geldi.

Tehcir her ne kadar ülke vatandaşlarının bir yerden bir yere zorunlu göçünü ifade ederse de bu terim yakın bir gelecekte ülkemizin her yerine sığınan milyonlarca Suriye’ li içinde uygulanabilir. Çünkü hadi ülkenize gidin demekle burada bir hayat kuran Suriyelileri artık göndermek çok zor. Bu durum her geçen günde daha da karmaşık hale geliyor. Hükümet bir an önce iç karışıklığa da neden olabilecek bu soruna el atmalı ve çözüme kavuşturmalıdır.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim