Yahudi ve ABD’nin güdümüne girip ülkemiz başta olmak üzere İslam Ülkelerini her fırsatta rencide eden Suudi Arabistan’ın genç prensi Muhammed Bin Selman artık yaptığı yanlış uygulamaları ile iyice tepki çekmeye başladı.

Misafirini öldürmek hangi din ve inançta bar Muhammed Bin Salman ?

Gazeteci meslektaşımız Cemal kaşıkçı ABD’de Suud Konsolosluğuna evlenmek için belge almaya gidiyor. Orada belge verilmiyor. Bu sefer İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Suud Konsolosluğuna gidiyor onlarda İstanbul’a gitmesini öneriyor.

O da Nişanlısı hanımefendi ile önce Fatih Belediyesi Nikah dairesine gidip ne tür belgeler lazım olduğunu soruyor.

Verilen bilgilerden sonra Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna gidiyor. Onlarda sana 2 sonra randevu verelim diyorlar. Tabi konsolosluk çalışanları hemen Riyad ile temasa geçip Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın randevu için geleceği zamanı bildiriyorlar.

Veliaht Prens Mohammed bin Salman hemen zaman kaybetmeden meslektaşımızı katledecek 15 kişilik ekibi 2 uçak ile İstanbul’a gönderiyor.

Parasına güvenen bu genç Veliaht daha önce Fransa ve başka ülkelerde kaçırdığı muhtemel rakiplerini bir şekilde ortada da kaldırdığı gibi Cemal Kaşıkçı içinde aynı şeyi yapacağını düşündü.

Doğrusunu söylemek gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan dik durup özel olarak işin takip edilmesi talimatını vermemiş olsaydı Kaşıkçı’ da faali meçhul olacaktı.

Güçsüz, çaresiz ve korkaklar şiddete baş vurur…

Kaşıkçı’ nın Suud Wehabi devletini nasıl eleştirdiğini bilmiyorum. Diyelim ki en sert şekilde eleştirildiğini düşünsek bile bunun karşılığı planlayarak tasarlayarak ve hunharca hislerle boğulmuş adamı 15 parçaya bölerek ölüye bile saygı duymayan zihniyet kimin olursa olsun ben o zihniyete tüküreyim.

Be hey veliaht mademki adamı ortadan kaldırmak niyetin varsa bari bunu daha kabul edilebilir bir yöntem ve şekil ile yap.

Senin konsolosluğuna misafir olarak gelen bir vatandaşını pusu kurarak alel acele katledip cesedini müzik eşliğinde 15 parçaya böldürmek neyin nesi oluyor ?

Tarih boyunca siyasi iktidarlar kendilerini eleştirenleri bir şekilde mağdur etmişler, hatta canına kasetmişlerlerdir.

Ama bugüne kadar tasarlayarak bir belge almaya gelen bir vatandaşını başka ülkenin topraklarında bulunan kendi konsolosluğunda hunharca hislerle katledildiğini ilk kez duydum.

Bu konu ile alakalı sayfalar dolusu yazı yazmak mümkün ama sonuç değişmeyecek ve babasından sonra Wehhabi Suud devletini yönetecek veliaht Mohammed Selman henüz Kral olmadan başka ülkede operasyon yapıp kendi vatandaşını 15 parçaya bölecek kadar vahşi olan bu zatı ALLAH’ a havale ediyorum.

Misafirini öldürmek hiçbir dinde yoktur. İnançta yoktur… Bu zat daha kral namzedi iken bu kadar zulümler yapıyor… Yarın Kral olursa kim bilir neler yapacak ?

Zeytinburnu’nda beş bin kişiye İŞ ,20 Bin Kişiye mümkün

Artık insanlar gibi köyler, beldeler, ilçeler iller ve ülkelerde ne iş olsa yaparız dememelerinin anlamı ve kıymeti yok.

İnsanlar şu konuda iyiyim ve verilen vazifeyi layıkı ile yaparım dedikleri gibi mekanlarda belli konularda adından söz ettirebilmeli

İşte mekanları aranılır hale getirmek idarecilerin görevi olsa gerek.

Zeytinburnu Fatih , Beyoğlu ve Üsküdar’dan sonra tarihi mekan zenginliği bakımından Eyüpsultan ile beraber 4. sırada yer alıyor.

Peki Zeytinburnu halkı bu zenginlikten yararlanıyor mu KOSKOCAMAN bir hayır.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu ne diyor ?

Cevap sade ve basit ilçe sınırları içinde bulunan tarihi mekanlarımızı ve tarihi şahsiyetlerimizi daha çok kişiye tanıtarak hem kültürel, hem tarihi hem de ekonomik olarak halkımızın bu değerlerden yararlanmasını sağlayacak çalışmalar yapmak adına 2016 yılında kuruldu.

Kurulduğu günden beri de ciddi önerilerde bulundu ve projeler ortaya koydu örnek vermek gerekirse :

-Tarihi mekanlarımızı ve şahsiyetlerimizi tanıtarak beş bin kişiye iş ,20 bin kişiye aş mümkün diyerek bunun nasıl olacağını detayları ile açıkladı…

-29 Mayıs 29 Ekim tarihleri arasında 5 ay boyunca İstanbul’un temsili fethini anlatacak tiyatro ekibinin her gün saat 14:53 ve 19:23 de en az 1 er saat oyun sergilemesi düşüncesi kamuoyu ile paylaşıldı.

-Ayvansaray’ dan başlayıp Marmara Denizine kadar sur diplerinde tarihi mekanlara zarar vermeyecek şekilde su akıtılarak gondollar ile turistik geziler yapılmalı …

Burada Geleceğim Zeytinburnu Platformunun bütün projelerini yazmaya kalksam değil bir makale kitaplar dolusu yer alır.

Bir süre önce yaptığımız Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yönetim kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu toplantımız Erbakan Vakfı Toplantı salonunda yaptık…

13 Kişilik yönetim kurulu ve 99 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantımızda çok faydalı konuları konuştuk.

İnşallah en yakın bir gelecekte mülki idare amirlerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanlarımız, okul müdürlerimiz özetle ilçenin tarihi mekanları ve ve ilçenin mezarlarında bulunan tarihe mal olmuş şahsiyetlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına adına söyleyecek sözü olan herkesi yaşadığı ilçede bulunan bu değerlere sahip çıkmasını isteyeceğimiz geniş katılımlı toplantımızı Kasım ayının sonlarına doğru yapma eğilimimiz var.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadis- i Şerif

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner


 

Editör: TE Bilisim