1) Lale Merdiven Hayaleti

1 - Lale Merdiven Hayaleti

1966 yılında, emekli papaz Rev Ralph Hardy tarafından yakalanan bu görüntü, İngiltere Greenwich’te bulunan Ulusal Denizcilik Müzesi’nin Kraliçe’nin Evi bölümündeki (Lale Merdiven olarak anılır) spiral merdivenlerde çekildi. Uzmanlar, fotoğrafın orijinal negatif üzerinde yaptıkları analizleri sonrasında fotoğraf üzerinde herhangi tahrif veya manipüle edici bir müdahalenin olup olmadığını tespit edilememişler ama bir çok ziyaretçi temizlik elbisesi içindeki hayaletlerin merdivenlere tutunur bir şekilde  gördüklerini iddia etmişlerdir.

Tarihçiler ise yaklaşık 300 yıl önce  bu merdivenlerden yaklaşık 50 metre yukarıdan bir hizmetçinin atıldığını belirtmekteler.

2) Arka Koltuk Hayaleti

2 - Arka Koltuk Hayaleti

1959 yılından Mabel Chinnery adlı bir İngiliz, annesinin mezarını ziyareti sonrasında, arabada kendisini bekleyen eşinin fotoğrafını çektiğinde böyle bir manzara ile karşılaşacağını bilemezdi herhalde. İddiaya göre Chinnery, kocasının fotoğraflarken, arabada hiç kimse bulunmuyor olmasına rağmen, fotoğrafta arka koltukta gözlüklü birisinin bulunduğunu farketmiş. Dikkatle baktığında bu kişinin ölen annesi olduğunu anlamış.

Uzun incelemeler sonucu fotoğrafta herhangi bir oynama yapılmadığınıda belirtmekte fayda var.

3) Doğu Eyalet Hapishanesi Hayaleti

3 - Doğu Eyalet Hapishanesi Hayaleti

Philadelphia’nın tarihi Doğu Eyaleti Hapishanesinin hayaletli videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Görüntülerde ne olduğu belli olmayan karartılar kameraya doğru gidip gelmeye devam etmekte.

4) Beyaz Ev Hayaletleri


Avrupa’da bulunan bu evin ise hayaletli olduğuna dair dedikodular oldukça fazla ki bence de kulak kabartmakta fayda var. Seyahatleri sırasında ünü dolayısıyla evi ziyaret edip, fotoğraflayan çift evlerine dönünce sizinde anlayabileceğiniz üzere şaşkınlıklarına engel olamadı.

 5) Hayaletli Tepe

 
Fotoğraf hilesi olup olmadığı konusunda uzun yıllar boyunca tartışılmış bir diğer hayaletli fotoğrafımızda bu. Halen daha kesinliği kanıtlanmaması ile birlikte, gerçek olduğunu savunan fotoğrafçılar da bir o kadar fazla. Fotoğrafı çeken minik kızın annesi ise fotoğrafın çekildiği sırada kızının arkasında herhangi bir insan olmadığını yetkililere belirtmeye devam ediyor.

6) Minik Hayalet

 

2005’te masum bebeğini fotoğraflamak isteyen bu baba, bebeğinin resminin bu kadar populer olabileceğini nasıl tahmin edebilirdi ki? 15 Temmuza 2005’te çekilen bu resimde listemizdeki diğer fotoğraflar gibi gizemini korumaya ve bakan herkesi tereddütte bırakmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim