Eskiden Cemaat veya Hizmet Hareketi denilen ve son 3 yıldır’ da FETÖ/ PDY olarak anılan oluşum deyince aklınıza ne geliyor ?

Bildiğiniz gibi son 40 senedir bu yapıyı yakından tanıyor ve analiz ediyorum. Bu 40 yılın son 22 yılını Amerika Birleşik Devletlerindeki tecrübe ve gözlemlerim oluşturuyor. Her şeyden önce sunu açıklamadan konuya girmeyeyim. Yalan, ikiyüzlülük,  takiyye ve din istismarcılığı bu yapının en büyük ve en değişmez özelliği olup insanın gözlerinin içine baka baka ve muhataplarını aptal yerine koyarak yalan ve takiyyeyi her durunda mubah görüyorlar.

Sartlar ne olursa olsun kazanan taraf olmak vazgecilmezleri olduğundan orta yerde ne ilke, ne prensip ve nede ahlak kalıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Mehmet Osmanoğlu 

Peki Siz ABD de yaşıyorsunuz darbe anında ABD'deki FETÖ /PDY Mensupları ne yapıyordu ?

Alcak ve ahlaksız darbe teşebbüsünün ilk dakikalarının buradaki yansımalarına. Bura (ABD) saatiyle öğleden sonra 5 gibi (Turkiye’de gece yarısı 12) paralel yapının buradaki hatırı sayılır adamlarindan birine telefonla ulasıp  (bulunduğum yerde internete ulasımım yoktu) tepkisini almak istedim…adeta göbek atıyorlardı…”Ordu yönetime el koydu, Erdoğan kayıp…sokaklar askerin kontrolünde” seklinde acıklamada bulunarak oldukça canimi sıkmıstı….

Yukarıda da belirtiğim gibi darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde adeta zil takip oynuyorlardı. Bu cok iğrenç ve mide bulandırıcıydı.  Düşünebiliyor musunuz darbeciler İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde sivil ve masum vatandaşi katlederken onlar bu duruma seviniyorlardı…

Bu durum canımız ve vicdanızı .ok ama çok acıttı…irkildim adeta bu durum karsısında…bu nasıl bir yapılanma ki kendi insanının sokakta katledilmesine seviniyor.. ben buna yakından şahit oldum…keşke olmasaydım…!!!

Bulunduğum yerden hızla ofisime ulaşıp Face Book hesabımda şunu paylaştım….


Adam Cetiner
July 15 at 6:23pm ·

Ahlaksız ve alcakça bir darbe teşebbüsü....bu korsan ve gayri kanuni eylem Pensilvanya'da planlanıp uygulamaya konulmuştur...bunun bedelini en ağır şekilde ödemeleri gerekir... korsan darbe teşebbüscüleri derhal tutuklanıp kanunun öngördüğü en ağır cezaya çarptırılmalıdır...

AKP. ve Erdogan’ın bir çok icraatine karşıyım... Ancak AKP. ve Erdoğan'dan kurtulmanın yol ve sekli bu değildir...siyasi iradenin yanında ve darbecilerin karsısındayım....” demiştim.

Peki Siz ABD halkını ve siyasi iradeyi 22 yıldır yakından  takip ediyorsunuz  Gülen’i Türkiye’ye iade ederler mi sizce  ?

Bu çok karmaşık bir soru…şahsen ben son 50 yıldır Gülen’in CIA. adına çalıştığını  ve CIA. tarafindan yönlendirildiği kanaatindeyim ve bu kanaatim her gecen gün daha da güçleniyor maalesef…ve dahası Türkiye CIA. ve Gülen için kaybedilmiş (şimdilik) sadece bir bölge ve bilinmeli ki bu cemaat ABD. ve CIA. destek, katkı ve korumasıyla dünyanın bir çok yerinde faaliyetteler…din, okul ve kardeşlik köprüleri bu isler için sadece kullanılan iyi ve güzel bir maske…yani ABD.nin bu kişi ve bu yapıyla henüz işi bitmemiş değil.

Kanaatime göre şimdilik, Gülen’i iade etmek gündemlerinde yok ve olmayacak…taa ki;
işimiz bitti ve bu adam artık işimize yaramıyor deyinceye kadar.

Peki Türk yetkilileri ABD yönetimine ya biz ye FETÖ dediler buna nasıl bakarsınız ?

Düşünsenize, her şeyi menfaate bağlı olan ABD. bir şahıs için en iyi müttefiki olan Türkiye ile bozuşmayı göze alıyor.   Dahası Gülen buradaki oturma iznini CIA.nin yardım ve referans mektubuyla alıyor…bu mektubu veren CIA.nin kıdemli ve karanlık üst düzey yetkilisi, şimdilerde emekli olmuş ve yılarca CIA.nın Türkiye masası şefi Mr. Graham Fuller’dir.

Fuller ve Gülen gayet yakın iki dostturlar. Yani Güler CIA. İçin en az Fuller kadar önem ve değer arz etmektedir. Zaten gecen hafta Rusya’dan şu açıklamayı işittik…

"Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili ve Duma Eğitim Komisyonu Başkanı yaçeslav Nikonov, Fetullah Gülen’in ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için çalıştığını ve ABD'nin Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyeceğini öne sürdü.

Sputnik’in haberine göre başarısız darbe girişiminin tartışıldığı Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de yayımlanan Voskresniy Veçer programında Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov şu ifadeleri kullandı:“Türkiye halkı meşru cumhurbaşkanı ve egemenliği için ayağa kalktı.

Türkiye’de darbe girişimi yaptıran güçler, Ukrayna’da da darbe yaptı, Rusya’yı da karıştırmak istiyor. Gülen ağını CIA'in kendisi oluşturdu. Gülen’in Yeşil Kart başvurusunun reddi yönündeki kararın düzeltilmesi için açılan davaya destek verenler arasında CIA eski çalışanları George Fidas ve Graham Fuller, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz gibi isimler var."


Size göre ABD bu darbe girişiminin neresinde ?

Tam içinde ve Gülen’in yanında. Esasında ABD. demek yerine CIA. dememiz daha doğru olur kanaatindeyim.

Malum her ülkenin bir görünen, birde görünmeyen derin devleti var….derin, karanlık ve kirli ABD. Gülen’le beraber ve bu darbenin içinde.

Peki ben bu yapıyı 40 yıldır biliyorum bunlar dürüst ve milli bir yapı değil dediniz neden uzun bir süredir sesinizi kimseye duyuramadınız ?

Bu konuda sesimi duyuramadığım sorunuza gelince, ben bir medya patronu değilim ki böyle bir gücüm olsun.  Kaldi ki yıllarca FETO kendilerine muhalif her sesi ve herkesi bir şekilde susturdu. 2012 yılına kadar hükümet ile de araları gayet iyiydi.

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet ŞIK’ın durumuna bakın…bir zamanlar bunlara dokunan tepe taklak yuvarlanıyordu. Esasında ben aynı zamanda bunların bugün düştükleri sefil durumu Allah (cc) in bunlara bir cezası ve tokadı olarak değerlendiriyorum. Hatırlayın kibir ve şımarıklıklarını…adeta var mı bize yan bakan havalarında idiler.

“Allah intikam alıcıların en azizidir.”

Okuyucularınıza selam ve saygılarımı iletiyorum. Selam ve saygıyla, Montclair State University/NJ. Sosyoloji 

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim