Acil Yardım

Doğu Ğuta’da 400 Bin kişinin dramına sessiz kalmayan RAHMET İNSANİ YARDIM özellikle çocukların açlıktan ölmemesi için “Acil Yardım Kampanyası“ düzenledi.
Dernek yetkililerinden alınan bilgilere göre bölge, Esed rejimi tarafından 5 yıldır kuşatma altında tutuluyor. Rejim milisleri bölgeyi hedef gözetmeksizin yoğun olarak bombalıyor. Ayrıca Kasım ayı itibariyle 206’sı çocuk 67’si kadın olmak üzere 397 kişinin açlıktan hayatını kaybetti. Bölgede açlık ve tıbbi malzeme yokluğu sebebiyle insanların hastalıklar karşısında çaresiz kaldığı, her 10 günde bir bebeğin hayatını kaybettiği, bölge halkının enkaz içinde yaşadığı, temel ihtiyaç malzemelerini dahi temin edemedikleri, açlıkla, ölümle pençeleştiği belirtildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ziya Gündüz

Yardım Kampanyasında Neler Var?

Yardım kampanyası kapsamında 900 gramlık 1 paket ekmek, 18 tl , 5 kişilik aile için 1 öğün yemek 14 tl , kış mevsiminin yaşandığı bölge için 1 ailenin 100 kğ'lık odun ihtiyacı 240 tl . Sağlık problemlerinin yoğun olarak yaşandığı bölgede 65TL'lik bir meblağ ile Hijyen paketi yardımı yapabiliyor.
 

Rahmet İnsani Yardım Derneğinden Sağ Duyu Çağrısı

Dernek yetkilileri; ‘Tüm insanlarımızı bu anlamlı ve ehemmiyetli kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz’ açıklamasında bulundular.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim