"Mahallemizde işgalci, kentimizde mülteci değiliz. Derbent bizimdir, bizim olacak”

Daha önce “Mülkiyeti S.S Oto Sanatkarları Konut Yapı Kooperatifine ait, Sarıyer, İstinye Derbent mevkiinde kain, Tapunun 61 pafta, 386 ada, 2,8 ve 10 parsel sayılarında kayıtlı taşınmaz üzerine konut yapılmak üzere,  şirketimiz ile arsa maliki arasında imzalanan “Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı Bina Yapım sözleşmesi” hükümlerine göre, sözleşmeye konu taşınmaz üzerinde haksız ve hukuka aykırı olarak yapmış olduğunuz “gecekondunun” kaldırılması görevi şirketimize tevdi edilmiştir.”

Şeklinde başlayan tebligatların, Cemre İnşaat Turizm San. Tic ve A.Ş. tarafından Sarıyer, Derbent Mahallesinde yaşayan ilgili vatandaşlara gönderildiği belirtilmişti.

Bu gelişmeler üzerine, 1937 yılında kurulduğu ifade edilen mahallede yaşayan yüzlerce vatandaş protesto için Derbent Merkez Camii önünde toplandı.

Muhtelif dernekler, muhtarların da katıldığı protestoya, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Şinasi Yalçın ve Hüseyin Coşkun’un yanı sıra CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Duygu Malkoç, CHP’li belediye meclis üyeleri Adnan Ayber, Muzaffer Abdaloğlu ile Ak parti meclis üyeleri Cemil Özbalta ve Ali Turan’da bulundu. Ayrıca, halkın yoğun desteği de dikkatlerden kaçmadı.

"Mahallemizde işgalci, kentimizde mülteci değiliz.”"Derbent bizimdir, bizim olacak” yazılı pankartların açıldığı eylemde "Susma sustukça sıra sana gelecek" “Yıkımlara izin vermeyeceğiz" gibi sloganlar da atıldı.

Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim