Para lazım deyip öz kızını erkeklere satmak istedi. Kızı itiraz edince "Sana alıştıra alıştıra bu işi yaptıracağım" diyerek kanapeye bağlayıp ona defalarca tecavüz etti.

Üvey kızını döve döve öldürdükten sonra tespih makinesinde parçalayıp çöpe attı.

İşte bu cani adam; Ercan Yılmaz (50) yaklaşık 15 yıl aradan sonra yakalanıp yargılanmaya başladı.

Kızlarının ifadesi sonrası olay ortaya çıkınca firar eden katil zanlısı baba Yılmaz, "Bana iftira atıyorlar" dedi.

AHT'nin haberine göre; Kiremithane Mahallesi'nde oturan N.Y. (28), M.Y. (22) ve S.Y. (21) kardeşler 1995'de annelerinden boşanan babaları Ercan Yılmaz'ın evi terk etmesi üzerine sokakta kaldı.

KENDİ KIZINA DA TECAVÜZ ETMİŞ

3 kız kardeşi ağlarken bulan komşuları Ayşe Uçuk, durumu polise bildirdi. Devlet koruması altına alınan kız kardeşlerden N.Y., Sosyal Hizmetler uzmanlarına, babasının kendisine 11 yaşındayken ellerini kanepeye bağlayıp, ağzını kapatarak 6 kez zorla tecavüz ettiğini, üvey kız kardeşi Emine'yi de döverek öldürdükten sonra cesedini de tesbih makinasının çarkıyla parçalara ayırıp çöpe attırdığını iddia etti. Bu şok iddialar üzerine, Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu üzerine kayıplara karışan Ercan Yılmaz hakkında 2004'te "Kasten üvey kızını öldürmek ve öz kızının ırzına geçmek" suçlarından dava açıldı.

ERKEKLERE SATMADAN ÖNCE KENDİ TECAVÜZ ETMİŞ

Tesbihçilik yapan Ercan Yılmaz, gıyabında yargılanırken mahkemeye gelen kızlarından N.Y., annesinin, babasının dayakları yüzünden evi terk ettiğini söyledi. Babasının, Kadirli İlçesi'nde yaşadıkları çiftliği kumarda kaybetmesi üzerine kendilerine kötü davranmaya başladığını öne süren N.Y., "Babam (Çok para lazım, çalışmamız gerek) diyerek beni erkeklere satmak istedi. Kabul etmeyince, sürekli dövdü. (Alıştıra alıştıra bu işi sana yaptıracağım) diyerek beni kanepeye bağlayıp tecavüz etti. Daha sonra üç kez daha tecavüz etti. Suçu amcamın üzerine attırdı.

ÜVEY KIZINI ÖLDÜRÜP MAKİNEDE PARÇALARA AYIRDI

Ardından Adana'ya taşındık. Babam gayri resmi olarak bir kadınla evlendi. Onun da Emine adında 5 yaşlarında kızı vardı. Bu kız çocuğunu da dövüyordu. Annesi eve geldiğinde kız bir şey söylemek istediğinde kızı çimdikleyerek susturuyordu. Bir gün kızı yere atarak öldürdü. Daha sonra, tesbih makinasının çarkında cesedini parçalara ayırıp çantaya koymuş. Kardeşim M.Y.'ye cesedi yok etmesini söylemiş. O da bana söyledi. Birlikte ceset parçalarını bir valize koyup attık. Babam o günden sonra bir daha eve gelmedi" dedi.

"CESEDİ PARÇALARKEN GÖRDÜM"

Kızkardeşi M.Y. ise, babasının ablası N.Y.'ye tecavüz ettiğini ve bir keresinde de her ikisini çıplak gördüğünü anlattı. Üvey kız kardeşi Emine'yi ise babasının yere atarak öldürdüğünü iddia eden M.Y., "Sabah kalktığımda çocuğun kafasını, ellerini ve diğer vücut bölümlerini tesbih makinasının çarkıyla küçük küçük parçalara bölerken gördüm. Daha sonra bu parçaları tesbih talaşının içine attı. Her yer kan içindeydi, sık sık tuvalete gidip geliyordu. Bize (Burayı temizleyin yoksa sizi de öldürürüm) dedi. Talaştaki ceset parçalarını elimle alıp valize koydum, ablamla birlikte akşam götürüp çöpe attık" diye ifade verdi.

15 YIL SONRA YAKALANDI

Kızlarının şok iddiaları üzerine hakkında yakalama emri çıkartılan Ercan Yılmaz, 20 Mart'ta şüphe üzerine durdurulup kimlik sorgusu yapılınca yakalandı. Yaklaşık 15 yıl sonra yakalanıp tutuklanan Yılmaz, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Eşi Habibe'den 1994'te boşandığını belirten Yılmaz, kızı N.Y.'nin kendisine iftira attığını öne sürdü. Hakkında cinayetten 24 yıl, kızına tecavüz etmekten de 10 yıla kadar hapis istenen Yılmaz, "Ben Bilecik'te çobanlık yapıyorum. Boşandığım eşim ve 3 kızımla da 15 yıldır görüşmüyorum. Ben eşimden boşandıktan sonra Raziye isimli bir kadınla beni evlendirmek istediler. Kadın benim zengin olduğumu sanıyormuş. Yanında da kızı Emine vardı. 10 gün yanımda kaldılar. Ailesi başlık parası isteyince benim parasız olduğumu anladılar. Kadın kızını da alıp gitti. Ben kimseyi öldürmedim, kızıma da tecavüz etmedim. Bana iftira atıyorlar" diyerek kendini savundu.

'KIZIMIN ÖLDÜRÜLMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUM'

Duruşmaya gelen ve öldürüldüğü iddia edilen Emine'nin babası Ömer Yıldırımcan (46), kızının öldürülüp öldürülmediğini bilmediğini belirterek, "Eski eşim Raziye'ye kızımı sorduğumda sanığın kaçırdığını söyledi. Kızımın öldürülmesinden endişe ediyorum. Kızımın ölüsünün ya da dirisinin bulunmasını istiyorum" dedi.

Duruşma, N.Y. ve M.Y. kardeşlerle üvey anneleri Raziye Tanrıkulu'nun tekrar ifadelerinin alınması, yaşaması halinde bugün 20 yaşında olan Emine Yıldırımcan'ın öldürülüp öldürülmediğinin, yaşıyorsa nerede olduğunun araştırılması için ertelendi.

Editör: TE Bilisim