Hz.Hüseyin Cennet Gençlerinin Efendisidir

Hz. Hüseyin ve çoğu ehl-i beyt-i Mustafa’dan olan 71 kişi, Kerbelâ’da hunharca katledilerek şehadet şerbetini içmiştir.

 Hz.Hüseyin ki; son  Peygamber dedesi Hz.Muhammed in, “Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım” diyerek, “cennet gençlerinin efendisi”olarak  takdim ettiği iki güzide torunundan biridir.

Hz. Aliyyü’l-Murtaza’nın, Hz. Fatımatu’z-Zehra’nın yavrusu, ciğerparesidir. Bu vesileyle şehadetinin 1336. yılında seyyid-i şüheda Hz. Hüseyin başta olmak üzere Kerbelâ şehitlerini ve bugüne kadar hak, hakikat, adalet, ahlâk ve fazilet için; din, iman, vatan ve millet için can veren bütün şühedayı rahmet ve minnetle Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde ve Zeytinburnu Sümer Mahallesi İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi etrafında yapılan yas ve matem törneleri ile yâd edildi.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkan Balaban yaptığı konuşmada İslam ülkelerinde Kerbela halen devam ediyor. Tarihimizde kapanmayan bir yara olan Kerbelayı okuyup anlamak ve aynı hatalara düşmemek için hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız dedi. İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi Dernek başkanı Mehmet Tahan’da bir konuşma yaptı.

Daha sonra İlçe Müftüsü İsmail Gökmen Birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek bugün bir çok İslam beldesinde Kerbela yaşanıyor diyerek artık İslam coğrafyaları kan ve göz yaşı ile anılmasın dedi.

Ehlibeyt sevdalılar trafiğe kapatılan yolda elleri ile göğüslerine vurarak başta Hz.Hüseyin olmak üzere şehit edilen Ehlibeyt için acı ve yas düşüncelerini ortaya koydular.


Videoyu izlemek için  istanbul Times Tv Haber You Tube de  izleyebilirsiniz...

K
aynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim