Azeri Tiyatro ekibi oyunları ile Ermeni mezalimini anlatıyorlar 

Tiyatro ekibinin sergilediği oyunun kanaat önderlei tarafından izlenip bu konunun diri tutulmasını isteyen Zeytinburnu'nun sevilen siması Aydınlar ocağı genel sekreteri Mimar Süleyman Uuocak Mahalle muhtarları, STK başkanları,Okul müdürleri, kültür ve sanaat dostlarını davet etiği Ermeni Soykırımını anlatan tiyatro oyununu yüzlerce seçkin kişi izledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

Adile Mermerci Turizm uygulama oteli konferans salonunda oynanan oyun Ermeni mezalimini bütün çıplaklığı ile ortaya koydu

Oyunun başlamasından önce kısa bir açılış konuşması yapan mimar Süleyman Uluocak şunları söyledi "Ermeniler lobileri ve diyasporası ile olmayan şeyleri gerçekmiş gibi anlatırken Azerbaycan ve Türkiye 'nin elinde ve arşivlerinde binlerce belge ,fotoğraf materyal olmasına rağman haklı ve doğru oldukları bir konuda ne yazık ki seslerini dünya kamuoyuna duyuramadıklarnı biliyoruz.

İşte bizlerde eksikliklerimizi kapatmak üzere bir yerden başlanması gerektiğini düşünerek 150 yıldır var olan Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrolarının sergiledikleri Soykırım Tarihinin destanı isimli oyunu ülkemizin bir çok şehrinde sergilenmesi adına elimizden geleni yapacağız şeklinde konuştu.

Prof.Öztek Ermeni Soykırımının son 150 senesini anlattı

Ermeni Soykırımı konusunda çok sayıda yayını olan Prof.Dr.İbrahim Öztek Ermeni soykırımının kronolojik olarak 150 yılını net ve açık bir şekilde slayt eşliğinde anlattı.

Öztek resimler ile beslediği slaytlı sunumu seri ve verimli bir şekilde tamanlandı.

Öztek'in konuşmasından sonra oyunun sergilenmesi için emek ve katkı verenlere plaket takdimi ve kitap hediyesi yapıldı.

Oyun anlamlı ve daramatikti

Dr.İftihan Piriyev yönetiminde etkili,duygulu ve dramatik bir şekilde Ermenilerin Azerilere yaptıkları mezalimler anlatılmış oldu. Bazı kelimeler ve cümleler farklı olsa da Türk izleyciler Azeri oyuncuların sergiledikleri oyuna tam not vererek sonuna kadar ilgi ile izledi.

Tiyatro oyununu Kimler izledi ?

Aydınlar Ocağı genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Erkal,Azerbaycan Devlet televizyonu genel koordinatörü, Zeytinburnu Mahalle muhtarları,STK başkanları, basın mensuları ve çok sayıda kültür ve sanaat dostu Ermeni mezalimini anlatan tiyatro oyununu baştan sona kadar zevkle izledi.

Oyunun sonunda tiyatro ekibinin komando marşı okuması,Azerbaycan ve Türk Bayrağı ile izleyicleri selamlaması alkışlarla karşılandı.

Oyun hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.


 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim