Yıllarca Tıp Eğitimi Aldı Ama Sorunlarla Boğuşurken Denklik İşlemlerini Yapıp Mesleğini 10 Sene Yapmadığı  İçin Doktorluk Hakkını da Kaybetti


Azerbaycan’da Diş hekimliği yapan kardeşinin destek ve katkıları ile 3 kızını büyütmeye çalışırken kardeşi trafik kazasında hayatını kaybedince hem canından çok sevdiği kardeşini yetirdi hem de en önemli destekçisini.


İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu


Üç Kızı okul çağına geldiği zaman okullar almadı Cumhurbaşkanı Gül’e mektup yazdı ve çocukları o sayede eğitime başladı

Çocuklarının iyi bir eğitim almasını düşünen anne Narmina Musayeva Abdullah Gül’ün talebi üzerine üç kızını Orta 3.sınıfa kadar devlet okulunda parasız okuttu. Ancak Lise çağına gelen kızlarının normal devlet liselerinde okumaları halinde Üniversite imtihanına giremeyecekleri için Temel Liseye kaydetti.

Bir Tıp Merkezinde çalıştığı için bir süre çocuklarının temel lise ödemesini yaptı ancak çalıştığı yer Küçükçekmece de Kartal’a taşındığı için işi bırakmak zorunda kaldı

İki aya kadar kendisi ve kızları Türk vatandaşı olacak. Bir ilçe belediye başkanı  Vatandaş olduğunuz zaman  sizi evde bakım bölümde işe alacağız  sözü Narmina Musayeva’ya umut olmuş. Bir taraftan vatandaşlık bekleyen anne diğer yandan en az bir senelik çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak bir sponsor bekliyor.

Hayırsever Azeri İş adamı Mübariz Kurbanoğlu’a ulaşmak için çok çaba sarf etti ama başaramadı

Hayırsever Azeri iş adamının zordaki insanlara hayır amaçlı destek olduğunu duyan anne aylarca iş adamına ulaşmak için çaba sarf etti ama başaramadı. Gazetemize gelip samimi bir şekilde derdini anlatan anne bir ara intihar etmeyi dahi düşündüğünü mahcup bir eda ile ifade etti.


Annenin kirasını şu an hayırsever bir kişi Allar rızası için ödüyor


Anne 3 kızının sadece bir senelik okul ödemesini (21 Bin TL)  karşılayacak bir hayırsever arıyor. Yakın gelecekte Türk Vatandaşı olacağı için bir ilçe belediye başkanı size evde bakım bölümünde iş vereceğim sözü Musayevayı hayat bağlamış durumda.


Anne kesinlikle nakit para istemiyor 3 kızımın okuduğu Temel Lisenin 1 yılık ödemesi olan 21 Bin TL ödensin ben hayatımı devam ettiririm diyor

Kızlarının derslerinin çok iyi olduğunu ifade eden anne bu sene Lise sonda olan kızının beyin cerrahı olmak için Tıp Fakültesine hazırlandığını ancak okuduğu okulun parasını ödeyemediğimiz için o da çok üzülüyor. Bir anne olarak kızlarının sadece derse odaklanmasını istediğini ifade eden Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Narmina Musayeva  hayat suyu hükmünde sadece üç kızının bir senelik okul ücretini ödeyecek bir sponsor arıyor.


Güvenlik nedeni ile annenin telefon numarasını yayınlamak istemiyoruz. Ancak  üç kızın okul parasına sponsor olacak kişiler çıkarsa gazetemizin 0212-415 82 05 nolu telefonumuzdan bizimle irtibata geçsinler. Anne ve kızların eğitim aldığı okul ile iletişime geçmelerini sağlayabiliriz.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim