Dünya Engelliler Haftası 10- 16 Mayıs tarihleri arasında yalnız ülkemizde değil, BM üyesi 156 ülke tarafından düzenlenen etkinliklerle değerlendiriliyor.

Özürlüyü hayatın içine çekip, toplum içinde faaliyette bulunan, üreten bireyler haline getiren projeler büyük destek görüyor. Bu projelerden biri Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

AYEM Özürlülere Umut

Arnavutköy Belediyesi, kendi bünyesinde oluşturduğu Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) ile birçok faaliyete imza atıyor. Özürlülerin her türlü ihtiyacının karşılanması amaçlı olarak kurulan (AYEM), öncelikle ilçedeki tüm yaşlı ve engelli vatandaşların istatistiğini çıkarmakla işe başladı. Daha sonra sosyal projelere ağırlık veren AYEM, fiziksel ve zihinsel engellilerden oluşan bir de mehter takımı kurdu. Profesyonel hocalar gözetiminde seçmeleri tamamlanıp çalışmaya başlayan mehter takımı ilk konserine bir ay içinde hazırlandı. Vatandaşlar ve engelli aileleri tarafından büyük takdir gören mehter takımı medya aracılığıyla tüm ülkede tanınmış hale geldi. İstanbul dışında da programlara da davet edilen mehter takımı özürlüler haftasında sundukları performansla da kendini ayakta alkışlattı.

Engellilerin Sorunları Bizim Önceliğimiz

Engelliler Haftası nedeniyle Arnavutköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte ilk olarak sahne alan Engelli Mehter Takımı gösterisinin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Haşim Baltacı, tüm annelerin anneler gününü kutladıktan sonra, "bizim için engellilerin sorunları her şeyin ötesinde bir anlam taşımaktadır. Biz bu yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz, yalnızca mehter takımı değil sıra gecesi ekibi, folklor ekibi çalışmalarının da hızla devam ettiği müjdesini veriyorum" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından AYEM'e kayıtlı 6 vatandaşın 3'üne akülü olmak üzere tekerlekli sandalye hediye edildi. Başkanın yanı sıra, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede tarafından hediye edilen sandalyeler için özürlü aileleri teşekkür etti. AYEM'e üye 1300 yaşlı ve engelliye belirli aralıklarla sandalye ve diğer ihtiyaçlar için yardımlarını sürdürüyor.

Engelleri Birlikte Aşıyorlar

Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM)'nin düzenlediği programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da sahne aldı. Birbirinden güzel türküler eşliğinde yer yer sahneye çıkarak dans eden özürlülerin mutluluklarını yüzlerinden okumak mümkündü. Salon içinde halay çeken fiziksel ve zihinsel engelliler protokol tarafından da alkışlandı. Daha sonra sahneye ilçede yer alan rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve tedavi gören zihinsel engelli öğrenciler çıktı.

Sahnede dans eden çoğunluğu anaokulu düzeyindeki öğrencilerin gösterileri de izleyiciler tarafından beğenildi. Öğrencileri gösterisini sunarken, öğretmenlerinin sevinçleri de gözlerinden okunuyordu. Programa Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda özürlü ailesi ve vatandaş katıldı.
Editör: TE Bilisim