Arakan Mülteci Kampı Sahra Hastanesi personeline ve hastalara üç öğün yemek çıkaran Beşir Derneği Aşevi, T.C. Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk, TİKA Dakka Program Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ile AFAD, Kızılay ve Diyanet Vakfı görevlilerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret edildi. Çalışmaları yerinde görmek ve destek vermek amacıyla ziyarete gelen heyete, aşevinden doktorların tavsiyeleri doğrultusunda hastaya özel yemek çıkarıldığını aktaran dernek yetkilileri, bölgedeki diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Bölgede yardıma muhtaç 390.000 Arakanlı Müslüman çocuk bulunduğunu belirten Beşir Derneği yetkilileri, heyete olası göç durumları için planlanan 1000 ailelik kamp alanı hakkında da bilgi verdi, son göçlerle birlikte bölgedeki Arakanlı sayısının 1.1 milyona ulaştığını aktardı. Beşir Derneği’nin sunduğu sağlık destekleri ve aşevi hizmetinden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren heyet, derneğin bölgeye yönelik diğer çalışmalarından haberdar olduklarını ve yapılan her faaliyetin Türkiye’nin itibarına olumlu katkı sağladığını ifade etti.

Derneğin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bölgede gıda, barınma, sağlık gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan hala binlerce aile yardım bekliyor. İç savaşlar ve olumsuz iklim koşulları ‘günlük’ insani yardım faaliyetlerinin sürekliliğini zaruri kılıyor. Her gün düzenli olarak ulaştırılması gereken yaşamsal temel ihtiyaçlara gereksinim artarak devam etmesi sebebiyle, destek ve dayanışmanın sürekliliği hayati derecede önemli.

Arakanlılar İçin 1000 Ailelik Kamp Alanı

Bakliyat, yağ, un gibi temel gıda malzemeleri, sağlık taraması, giyecek, çocuk bezi, çocuk maması, ilaç ve kurban eti gibi yardımlarına devam etmekte olan Beşir Derneği, Arakanlılar için planladığı 1000 ailelik kamp alanı projesi için harekete geçti. İçerisinde okul, sağlık ocağı, aşevi, mescit, tuvalet, banyo ve ihtiyacı karşılayacak kadar su kuyusu bulunan 1000 ailelik kamp alanı kurma projesi, Bangladeş yönetiminden beklenen izinler alındığında uygulamaya konulacak.

Editör: TE Bilisim