Antakya'da bir ana sınıfı öğretmeni, altı yaşındaki çocuğu masasının altına yüzüstü yatırıp üstüne basarak 'eğitim' verdi: Sözümü keserseniz bakın böyle paspas olursunuz!

Antakya’da bir ana sınıfı öğrencisini ‘terbiye etmek için’ ayaklarının altına alarak cezalandıran öğretmen, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Ailenin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Antakya’da Aksaray Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu’nun ana sınıfında görev yapan okul öncesi öğretmeni F.N.’nin, bir öğrencisine uyguladığı akıl almaz ceza yöntemi, aynı sınıfta görev yapan yardımcı stajyer öğretmen tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Kayıtta ‘kabahati’nin ne olduğu bilinmeyen altı yaşındaki ana sınıfı öğrencisini oturduğu öğretmen masasının altına yüzükoyun yatırıp daha sonra da ayaklarıyla sırtına basan öğretmen F.N.’nin aynı esnada sınıftaki diğer öğrencilere nutuk çektiği görüldü.

Tekmeyi de ihmal etmemiş

“Çocuklar saygısız olursanız sizi kimse kaale almaz. Öğretmenin sözünü keserseniz bakın böyle paspas olursunuz. Okula efendilik öğrenmeye geliyorsunuz. Burada size kimse görgüsüzlük öğretmez” diyen ve tırnak temizliğiyle ilgili öğrencilerle konuşmaya devam eden öğretmen F.N. tüm bu yaşananlar sırasında, ayaklarının altında yatan çocuğa arada bir de tekme attı.

Çocuklarının okulda maruz kaldığı ilkel uygulamayı öğrenen aile, dün sabah okula giderek, okul müdürüyle görüştü. Gerekenin yapılacağına dair söz alan aile okuldan ayrılırken, çocuğun annesi yaşanan olayın işkence olduğunu söyledi. Küçük çocuğun dayısı olduğunu belirten İbrahim Akgül, “Çekilen görüntülerde öğretmenin çocuğu masanın altına yatırdığı ve ayaklarıyla üstüne bastığı görülüyor. Çocuk bu durumdan psikolojik olarak etkilendi” diye konuştu.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görülmemiş cezayla ilgili soruşturma açtı.

Editör: TE Bilisim