Sayın Akyol Türkiye Mazlumların Umudu olarak kalmalı dediniz bunu biraz açar mısınız ?

Türkiye 623 yıl dünyaya nizam veren Osmanlı devletinin bir devamı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın milli politikalar izlemesi başta İsrail ve ABD olmak üzere dünyadaki Emperyalistleri tedirgin ediyor. Zaten birkaç gün öncede Türkiye ‘de görev yapan ABD ilçesi Arap ülkeleri bize yardakçılık yapıyor ama Erdoğan ise bizi eleştiriyor, bize karşı geliyor. Bu da bizim hoşumuza gitmiyor ve Erdoğan’a sevmiyoruz demişti. Bu açıklama bile tek başına Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli bir duruş sergilediğine en büyük işarettir. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Söyleşi

Peki Aynı görüşlere sahip olmazsa bile insanlar Cumhurbaşkanına sahip çıkmalı mı ?

Bana göre şu an siyasi görüşler bir yana bırakılıp ülke için Milli düşünen liderlere, dolayısıyla ülkemize sahip çıkan siyasetçilere halk olarak bizlerinde destek olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü emperyalistler Türkiye’yi Suriye gibi bir iç savaşa sürüklemek için içimizdeki hainler  aracılığı  ile son yıllarda yaptıkları atraksiyonlar hepimizin gözü önünde oluyor. 

Peki 15 Temmuz’dan sonra halk ve siyasi partiler arasında yaşanan birlik ve beraberlik görüntüleri için neler demek istersiniz ?

Atalarımız birlik ve beraberlik hakkında çok güzel sözler söylemişler.  Bugün yaşanan birlik ve beraberliği anlatmamıza gerek yok. Herkes zaten canlı olarak televizyonlarda izledi. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında halkımızın tanklara , uçaklara, silahlara karşı gösterdiği kahramanlığın zaferi birlik ve beraberlikten  geldi. Evet 240 vatan evladımız şehadet şerbetini içti ama 79 milyonun da özgür ve rahat yaşamasına sebep oldu. Yani birlik ve beraberliğin karşısında duracak hiçbir güç yoktur.  Ben halkımızın dik duruşuna  gıpta ila bakıyorum. Bu halk 15 Temmuz’da bir kahramanlık örneği gösterdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet , Gazilerimize de acil şifalar dilerim.

Recep bey Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz ?

Öncelikle Doğu Türkistan’da Çin Zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Doğu Türkistanlı kardeşlerimin daha sonrada Filistin, Suriye, Irak, Afganistan ve değişik coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren mazlum milletlerin umudu olarak Filizlenen Türkiye Cumhuriyetinin önünü kesmek adına iç ve dış düşmanların yaptığı açık ve gizli saldırılar karşısında görüş farkı gözetmeksizin hükümetimize ve devletimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Şu an kısır siyasi fikirlerin peşinde koşmanın zamanı değil.

Ulvi davaların ve İslam aleminin selametini düşünen yerli İslami devlet ve hükümetlere  ihtiyacımız var. Şu an dünyaya hakkı, iyiyi doğruyu tavsiye eden Dünya 5 ten büyüktür diyen bir cumhurbaşkanımız var.

Her insan eleştirilebilir  ama  şu an devlet idarecilerimizin yanında durarak başımıza musallat edilen felaketlerde ancak hep beraber mücadele ederek kurtulabiliriz.

Bütün okurlarınıza Doğu Türkistanlı soydaşlarımın selamlarını ileterek hepsini saygılarımı sunarım.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim