Zeytinburnu Cafer-i Sadık Camisi önünde yapılan anma töreninde herkes buruktu

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban , Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Müftü İsmail Gökmen,MHP ilçe başkanı Reşat Ok ,CHP Zeytinburnu Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili Hasan Hüseyin Üsküdar, Meclis üyesi ,Düzgün Kaya, Selamettin Yeniyol,CHP Zeytinburnu ilçe başkan yardımcısı Barbaros Doğruel, Zühtü Kurtulmuş Lisesi müdürü Mehmet Karaca, İstanbul Times Yayın Gurubu kurucusu Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere çok sayıda ehlibeyt dostu anma törenine katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Takan Balaban Selam konuşmasında Kerbela gibi acı olaylar yaşanması adına İslam ülkelerinin çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak 1378 yıl önce Kerbela da şehit edilen Hz.Hüseyin ve 72 arkadaşına bir kez daha rahmet diledi.

İlçe Müftüsü İsmail Gökmen ise daha detaylı bir konuşma yaparak Kerbela olayı İslam tarihinde yaşanan en acı bir olaydır.

Bugün DEAŞ’ın sorgusuz sualsiz Müslümanların kafasını kesmesinin acı ve ızdırap açısından Kerbela olayında farklı olmadığını ifade ederek hiçbir canlı’nın haksız yere öldürülmesine karşı olduklarını ifade ederek çok acıdır ki bugün kan, gözyaşı ve ızdırapların tamamı nerede ise İslam ülkelerinde yaşanmasının da tesadüf olmadığını vurgulayarak her Müslümanın oynanan oyunlar karşısında dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak şehitlerin efendisi Hz.Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilişlerinin 1378 yılında rahmetle andı.

Daha sonra kürsüye gelen Zeytinbunru Sümer Mahallesi İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi müezzini yaptığı konuşmada şunları söyledi “İslam tarihinde peygamber dönenimde mezhep olmadığını. Yıllardır camilerde 4 hak mezhep’ten bahsedildiğini kendisinin bahsedilen bu 4 hak mezhebe dahil olmadığını Caferi olduğunu ifade ederek şimdi benim tabi olduğum mezhep hak değil mi diye sordu ?

Daha sonra Diyanet işlerine bağlı olan camilerde Kerbela olayı,12 imam ile alakalı yeterli bilgilerin verilmediğinden şikayet ederek Ehlibeyt’e saygı ve muhabbet duyulmadığı sürece akan kanların ve ızdırapların gerçek manada bitmeyeceğini ifade etti.

Muaviye ve Yezid’e Hazret denilmesinin doğru olmadığına ifade ederek Emevilerin Hz.Ali ve ailesine zulmettiğini ifade ederek daha sonra Müslüman olan bir çok kişinin de rant ve saltanat için Müslümanlığı seçtiğini iddia ederek sert bir konuşma yaptı.

Program Kerbela olayının tiyatro etkinliği ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim