Dün OSMANLI bu gün MÜSLÜMANTÜRK toplumunu nasıl gördüklerini başlıca Müttefik Devletler bakın 23 HAZİRAN 1919 YILINDA bizi nasıl gördüklerini özetleyelim;

“…. Tarih boyunca hangi ülke TÜRKLERİN eline geçtiyse o ülke maddi ve kültürel geriliğe gömülmüş, hangi ülke TÜRKLERİN elinden kurtulduysa maddi ve kültürel bakımından yükselmiştir. Tarih boyunca TÜRKLER ellerine geçirdikleri ülkeleri geliştirmemiş, yıkmıştır; çünkü TÜRKLERDE geliştirme yetisi yoktur, yalnızca yıkmayı savaşmayı bilirler.” (Bu nedenle ülkelerini parçalayarak ve TÜRKLERİ biz yöneteceğiz) İŞİN ÖZETİNİ bu şekilde İNGİLTERE, FRANSA, İTALYA, AMERİKA, YUNANİSTAN, JAPONYA ve SIRBİSTAN gibi devletler imza atıyorlar.

Bugün İÇİMİZDE OLUP BİZDEN GİBİ GÖRÜNEN VE OSMANLIYI YIKIP TÜRKİYE`Yİ KURAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK diyerek bizi birbirimize düşürenlere bakın SİLAH ARKADAŞLARI, GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZ adına MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bakın nasıl Osmanlı ve TÜRKMÜSLÜMANLARINI savunuyor.

ATATÜRK`ÜN YANITI

“Sözde ulusumuz, yetenekten yoksun bulunduğu için, bayındır bulunan yerlere girmiş ve oralarını yıkıntıya çevirmiş! Bu savlar KESİNLİKLE GERÇEK DEĞİLDİR. KARAÇALMADIR… Düşününüz efendiler! Ulusumuz küçük bir aşiretten, anavatanda bağımsız bir devlet kurduktan başka, Batı Dünyasına, düşman içine girdi ve orada büyük çabalarla bir İMPARATORLUK kurdu. Ve bunu, bu İMPARATORLUĞU, 600 YIL BÜYÜK BİR YETKİNLİKDE SÜRDÜRDÜ. Bunu başaran bir ulus, yüksek bir YÖNETİCİLİK yeteneğine ve yönetim örgütlenmesine sahiptir. Böyle bir durum YALNIZCA KILIÇ GÜCÜYLE gerçekleştirilemez. Tüm dünya bilir ki, OSMANLI DEVLETİ, ordusunu çok geniş olan topraklarının bir ucundan diğer ucuna olağanüstü bir hızla, tepeden tırnağa donatılmış olarak ulaştırır ve bu orduya aylarca, belki de yıllarca besler, yedirir, içirir, giydirir ve yönetirdi. Böylesi bir etkinlik, yalnızca ordu örgütünün değil, (cephe gerisinde) yönetim birimlerinin de olağanüstü kusursuz ve yetenekli olduğuna kanıttır.”

Evet! Beyler ve bayanlar “ATATÜRK OSMANLI DÜŞMANI VE OSMANLIYI ATATÜRK YIKTI” diyenleri öne alalım. Bunu diyenler “Asıl düşman ağzı ile konuşmak veya düşmana hizmet edenlerdir” nokta

Yetmez! ATATÜRK`ün TÜRKYE İKTİSAT KONGRTESİ`ndeki Konuşması`nda OSMANLI TARİHİ dersi verircesine bakın ne diyor iyice okuyun!

“Efendiler! Uzun gafletlerle ve derin umursamazlıkla geçen yüzyılların ekonomik yapımında açtığı yaraları iyileştirmek ve çarelerini aramak, ülkeyi bayındırlaştırmak, ulusu bolluk ve mutluluğa ulaştıracak yolları bulmak için yapacağınız çalışmaların başarıyla sonuçlanmasını dilerim… Tarih, ULUSUMUZUN YÜKSELİŞ VE ÇÖKÜŞ NEDENLERİNİ ARARKEN birçok siyasi, askeri, toplumsal nedenler bulmakta ve saymaktadır. Kuşku yok ki bu nedenler toplumsal olaylarda etkilidir. Bir ulusun doğrudan doğruya yaşamıyla ilgili olan, o ulusun ekonomisidir… Gerçekte TÜRK TARİHİ araştırılacak olunursa yükselme, çöküş nedenlerinin EKONOMİK SORUNLARDAN başka bir şey olmadığı anında anlaşılır… Tarihimizi dolduran başarıların ya da çöküşlerinin tümü EKONOMİK durumumuzla ilgilidir.

Efendiler! ‘KILIÇ KULLANILAN KOL YORULUR; FAKAT SABAN KULLANILAN KOL HER GÜN DAHA ÇOK GÜÇLENİR ve her gün daha çok güce sahip olur.’ Eğer vatan kupkuru dağ ve taşlardan, viran köy, kasaba ve şehirlerden ibaret olsaydı, onun zindandan farkı olamazdı.”

Efendiler! Kim OSMANLI DÜŞMANI KİM MÜSLÜMANTÜRK DÜŞMANI GÖREN VAR MI?

ATATÜRK`ÜN YAZDIRDIĞI 1931-1941 yıllarında liselerde okutulan tarih kitabında OSMANLI TARİHİ için neler demiştir. Okuyun da biraz “ADAMLIK ÖĞRENİN” NOKTA

1299`da kuruluşundan 16 ve 17 yüzyıllara dek OSMANLI`da;

“Halkın hükümetin ve ordunun gereksindiği her şey ülke içinde hazırlanmakta ve üretilmekteydi. Bu yüzden dış ticaret dengesinde açık yoktu. Dahası, 19. Yüzyılın ortalarına dek OSMANLI ülkesinin dış satımı ( ihracatı), dış alımından (ithalattan) çoktu. Dış ticaret dengesindeki açık, bu tarihten sonradır.”…

“TÜRKLER arazi işinde halkı koruyan bir usul takip ediyor. Balkanlardaki Hıristiyan köylüler, TÜRK idaresi altında, vaileus ve krallar zamanından çok daha mutlu ve müreffeh bir hayata kavuştular. Asla bağnaz olmayan ve çok iyi idare etmeyi bilen TÜRKLER, KÖYLÜLERİN arazisine dokunmadılar.” …

İstanbul`un fethi üzerine, TÜRKLERİN ünü AVRUPA`nın her tarafına yayıldı. TÜRKLERİN ELLERİNE geçirdikleri memleketleri çok adalet ve merhametle idare ettikleri, fukarayı zenginlerin zulüm ve baskısından kurtardıkları yayılmıştı; TÜRK TEBAASI olan kavimlerin rahat ve mutluluğa erdikleri söyleniyordu. Bazı Almanlar, TÜRKLERİN Almanya`ya gelip memleketlerinde süregelen haksızlık ve adaletsizliğe engel olacakları ümidine bile düşmüşlerdi. Nürenbergli HANS ROSENBLUT adlı bir yazar, “TÜRKLER HAKKINDA” başlığıyla yazdığı bir tiyatro kitabında TÜRKLERİN ADALETİNİ, aristokratları cezalandırarak halka refah verdiklerini gösteriyordu. Hatta Fatih`in hemen çağdaşı olan meşhur siyaset kuramcısı MAKYAVELLİ bile, “TÜRK İRADESİNİN O DÖNEMDE VAROLAN İDARELERİN HEPSİNDEN DAHA İYİ OLDUĞUNU yazıyordu.” …

“Sultan SÜLEYMAN zamanında OSMANLI DEVLETİ servet ve refahça da yüksek bir seviyeye gelmişti. İmparatorluğun tebaası, o dönemin her tür sanayisine vakıftı. İhtiyaçlar (yabancı ülkelerden alınmaz) memleket içinden – yerli üretimle sağlanırdı… 16. Yüzyılda DOĞU`nun sanayi ve ziraati BATI`dan üstündü. İhracat ithalattan fazlaydı. Süleyman`ın son günlerine kadar genel olarak BÜTÇE AÇIĞI YOKTU. Süleyman`dan sonra genel olarak mali durumun bozulduğu anlaşılıyor.” (…)

“Süleyman döneminde ALMAN RAHİBİ LUTHER bile “TÜRKLER GELİP DE ALMANYA`DA ADİLANE İDARELERİNİ ACABA KURMAZLAR MI?” ümidini besliyordu. O zamanların ALMANLARI, İstanbul`un fethi arifesindeki RUMLAR gibi, ALMAN İMPARATORUNUN ve ALMAN FEODAL BEYLERİNİN zalimce idareleri altında bulunmaktansa, TÜRKLERİN YÖNETİMİ altına geçmeyi daha iyidir, diye düşünüyorlardı.” (…)

AYDINLANMA ÇAĞININ ÖRNEK İNSANI LUTHER BİLE ÜRETEN TÜRKLERE HAYRAN ENTERSAN DEĞİL Mİ? DEVAM EDELİM;

“KANUNİSULTAN SÜLEYMAN devrinden itibaren bozulma başlamıştı.” (….) “1683`ten sonra gerileme devri başlar.” (…) “OSMANLI toplumunun iktisadi alanda ilerleyememiş olduğu, 16 ve 17. yüzyıl başlarında görülen sanayi alanındaki gelişme derecesinin yükselmeyip aksine düşmesiyle anlaşılabilir.” (…) “Son devirlerde genel olarak memleket idaresindeki olumsuzlukların, OSMANLILARCA bilim, sanayi ve iktisat alanlarında keşif ve yaratıcı gücü gösterilmeyerek, OSMANLILARIN AVRUPA kavimlerinden her açıdan geri kalmış olmalarının, Osmanlı kara ve deniz kuvvetlerinin zayıflamasına büyük etkisi olduğu belirtilmiştir. Uygarlıkça 16. yüzyılda BATI`ya üstün olduklarından, 17. yüzyıldan itibaren uygarlıkta üstünlüğün BATI`ya geçtiğini kabul ve itiraf etmiyorlardı.” (…)

“Bunun içindir ki III. SELİM tahta çıkınca, tebaasından devletin iyileştirilmesi hakkında fikir ve görüş sordu. Din adamlarından, devlet adamlarından ve kumandanlarından bazıları birer lahiya sundular… O dönemin bilginlerinin ticaret dengesine, dışarıya satılan daha çoğunu yurt dışından satın almanı, ithalatın ihracattan çok almasının zararlı olduğuna, ülkedeki madenlerin işletilmesine, lüks tüketim maddelerinin yurt dışından getirilmesinin yasaklanmasına,… ilişkin görüşleri dikkate değerdir. Bir memlekette ticaret dengesinin memleket zararına bozulması durumunda, maliyenin düzeltilmesinin imkânsız olduğunu ve maliye düzelmedikçe de ordu ve idarenin düzenlenmesinin mümkün olamayacağını lahiya sahiplerinin çoğu tamamıyla kavramış görünüyorlar. Bu layihaların iktisat ve mali meseleler hakkındaki görüşlerinden hiç birisi hayata geçmemiş olsa gerekir.” (…)

Bak çözüm burada anlatılmış fakat bugün bile kim uygulayacak ŞERER FABRİKALARI İLE KİM UĞRAŞACAK SAT GİTSİN. MİLLİ ÜRETİM BIRAKALIM BAŞKALARININ DAMIZLIK PAZARI OLMAYA DEVAM DEĞİL Mİ? Biz devam edelim;

“Buhar gücünün sanayiye uygulanması, buharla işleyen makinelerin çoğalması, az sürede çok mal üreten fabrikaların kurulması,.. fabrikaların eski el tezgahlarına benzemiyordu… 1848`den önce küçük sanayi daha çok olmakla birlikte, yavaş yavaş yerine büyük sanayiye bırakıyordu…” (…)

“Sanayileşen FRANSA, İNGİLTERE, AVUSTURYA, PRUSYA, buhardan yararlanmayı bilmeyen ve sanayice geri kalan geniş OSMANLI İMPARATORLUĞU`nun kendilerine işlenmemiş ham madde sağlayan ve kendilerinden işlenmemiş ürün satın alan bir ticaret alanı, bir sömürge bölgesi halinde yaşamasını çıkarlarına uygun buluyorlardı.” (…) Bugün değişen ne var? Gören var mı? ANA MUHALEFET Y-CHP BİLE SEÇİM ÇALIŞMALARINDA “LOJİSTİK ÜST OLACAĞIZ” YANİ ÜRETMEYEREK BİZE EMİR VERENLERE HİZMET EDECEĞİZ DİYORLAR. BU NE İŞTİR HERKES ONLARA HİZMET EDİYOR. ATATÜRK DE OSMANLIYI YIKTI ZATEN GEL DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN DEĞİL Mİ?

“Buharın DOĞU`da değil BATI`da icad edilip üretim ve ulaşıma uygulanması, DOĞU`nun el sanayisi ile yelkenli ulaşım araçlarına tehlikeli bir darbe oldu. Çabuk, kolay ver ucuz üretilen buharlı fabrikaların ürünleri, OSMANLI memleketinin insan eliyle ağır ağır, az miktarda ve daha güç ve pahalıya çıkan ürünleri karşısında başarıyla rekabet ederek, OSMANLI çarşı ve pazarında yerli eşyanın yerini almaya başladı. OSMANLI DEVLETİNİN gümrükleri istediği gibi düzenleyerek yerli sanayi korumasına kapitülasyonlar engel oluyordu… KISACASI, AVRUPA ZANAAT ve sermayesi, yerli zanaat ve sermayeyi yutmaya başladı… 19. Yüzyılın ortalarından sonra ticaret dengesinde gittikçe büyüyen açık, halkı ve devleti günden güne fakirleştirdi.” (…) BUGÜN DE AVRUPA GÜMRÜK BİRLİĞİ İLE NE YAPILIYOR? BİZİ YÖNETENLER KİME HİZMET EDİYOR? GÖREN VAR MI?

“1884`te ilk kez dışarıdan borç alındı… Bu borçlanmaların OSMANLI İMPARATORLUĞU`nun başına ne büyük bir bela olduğunu ileride görülecektir.” ŞİMDİDE BORÇ BATAKLIĞINDAYIZ ZATEN ATATÜRK DE OSMANLI`YI YIKMIŞTI… BİZDE TÜRKİYE`Yİ Mİ YIKALIM DİYORLAR BU AVANAK KASNAKLAR NE DERSİNİZ?

Şimdi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ne demek istiyor anlıyor musunuz? Ya da bugün yaşananlarla geçmişte yaşananlar arasında ne fark var? Yine birileri bize oyun oynuyor değil mi? TÜTÜN, PAMUK ÜRETİMİ BİTTİ BİTİRİLDİ… ŞİMDİ DE ŞEKER ÜRETİMİ YERLİ ÜRETİM BİTİRİLİYOR FARKINDA MISINIZ?

ATATÜRK BİZE NE DİYOR; 1930`larda çocuklara okullarda verilen bu OSMANLI TARİHİ BİLGİSİ, onların beyinlerine:

“Eğer bilim, sanayi ve teknoloji alanında üstünlük kuramazsak, askeri üstünlük de kuramayız” diye TÜRK ÇOCUKLARININ AKILLARINA İŞLİYORDU. Sonra neden bu ATATÜRK`ÜN TARİH KİTAPLARI OKUTULMADI VE EĞİTİM SİSTEMİNDEN ÇIKARILDI ALNADINIZ MI?

SAVAŞÇI MİLLET, ÜRETMEYEN VE ONLARA HİZMET ETMEK İÇİN DAYATILMIŞ EĞİTİM SİSTEMLERİ İLE BİZİ KENDİ KENDİMİZE BOĞDURUYORLAR… OKULLARI YIKIP NEDEN AVM YAPTIKALRINI ANLADINIZ MI? ÜRETMEYİN, OKUMAYIN, SADECE TÜKETİN, BİZİM PAZARIMIZ OLUN. BİZE RAKİP OLMAYIN DİYORLAR…

ATATÜRK`E KİM LAF SÖYLÜYORSA BİLİZ Kİ O SİZİN DÜŞMANINIZDIR… KİM OLURSA OLSUN DÜŞMANINIZDIR NOKTA…

SEVGİ VE SAYGILARIMLA… “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ALLAH`IN BİZE GÖNDERMİŞ OLDUĞU GÜZEL İNSANLARDAN BİRİDİR. DOSTUNU DÜŞMANINI TANIMAK İSTİYORSAN ATATÜRK`Ü TAKİP ETMEN YETERLİDİR”… ata mirası ulus… murat akbaş

Kaynakça: TÜRKİYE`NİN SİYASİ İNTİHARI YENİ – OSMANLI TUZAĞI – CENGİZ ÖZAKINCI – OTOPSİ YAYINLARI

İstanbul Times / Murat Akbaş