BEYOĞLU- Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları için yılın 365 günü seferberlik halinde çalışıyor. Sokak köpeklerinden sansarlara, martılardan şahinlere her cinsten ayda 300’ün üzerinde hayvan Beyoğlu Belediyesi hayvan barınağında tedavi ediliyor, aşılanıyor; evcil hayvanlar sahiplendirilerek yeni yuva bulmaları sağlanıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaralı yüzlerce sokak hayvanını tedavi ediyor, insanların en yakın dostlarının sağlıklı yaşam sürdürmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden Veterinerlik İşleri Müdürlüğü sağlık ekipleri, hayvanların tedavilerinin ardından aşıları da tamamlayarak sahiplendirilmelerini, yeni yuvalarında sağlıklı yaşamlarına devam etmelerini sağlıyor.

AYDA 300’DEN FAZLA YARALI HAYVAN TEDAVİ EDİLİYOR

Beyoğlu Belediyesi Hayvan Barınağı’nda ayda 300’ün üzerinde yaralı hayvan tedavi ediliyor. Tedavi edilen hayvanlar arasında sansarlar, şahinler, atmacalar, horozlar, ördekler, kazlar, kediler, köpeklere kadar hemen her cinsten hayvan bulunuyor. Veterinerlik Müdürlüğü tedavilerin yanı sıra yılda yaklaşık iki bine yakın sokak hayvanının da kısırlaştırılmasını sağlarken, ilçede bulunan tüm hayvanlar da aşılanarak, kulaklarına takılan küpelerle işaretleniyor.

ÖLÜMCÜL SICAKLARA KARŞI SU SERVİSİ

Hem vatandaşlardan gelen ihbarlar hem de veterinerlik ekiplerinin tespit ettikleri yaralı hayvanlar 400 metre karelik barınak alanında tedavilerinin ardından tamamen iyileşmeleri için 15-20 gün misafir edilirken ağır ameliyatlarda bu süre biraz daha uzuyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan sokak hayvanları için belediye ekipleri tarafında belirli noktalara su bırakılırken kış aylarında ise hayvanlar için mama dağıtılıyor.

MİNİK DOSTLARA YUVA KAZANDIRMAK ÇOK KOLAY

Beyoğlu Belediyesi’nden tüm sağlık kontrolleri yapılmış, aşılanmış hayvanları ücretsiz olarak sahiplenebilir; insanların en yakın dostlarına yeni bir yuva kazandırabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Beyoğlu Belediyesi’nin Sütlüce’de bulunan hayvan barınağını ziyaret etmek. Barınakta bulunan çok sayıda hayvan yeni sahiplerini bekliyor.  

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim