Beyoğlu Belediyesi bugüne kadar 60 bin çocuğun katıldığı Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın 2015 yazı açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve pek çok sanatçı katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi




ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI TÜRK BAYRAĞI AYAKTA ALKIŞLANDI

Çocukların aldıkları eğitimlerin ardından tüm hünerlerini sergiledikleri açılış gecesi renkli gösterilere sahne oldu. Resim, müzik, tiyatro, satranç, gölge oyunları ve pek çok branşta uzman eğitmenler tarafından eğitilen çocukların sahne şovları izleyenleri büyüledi. Kampta kaldıkları bir hafta boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşayan çocuklar vatanseverlik, kardeşlik, birliktelik gibi konularda aldıkları “Değerler Eğitimi”  dersinde hazırladıkları vatan sevgisi başlıklı sunumu ve öğrencilerin kukla atölyesinde hazırladığı Türk bayrağı da vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

ÇIKIŞ NOKTAMIZ GENÇLERİN HAYALLERİNİ KURABİLECEĞİ BİR ORTAM YARATMAKTI

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kefken’in benim şahsımda bir hikâyesi var diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “23 yaşındaydım yabancı dil için yurtdışına gittim. Tunus’un başkentinden otobüse bindim. Otobüsten inince dedim ki eğer bir gün belediye başkanı olursam gençlere kamp yapacağım. Gençlerin hayatında doğayla, kendisiyle baş başa kalmak istediği; kendisini tanıyacağı zamanlar vardır. Gençlerin hayallerini kuracağı bir mekân yaratmaktı bizim çıkış noktamız. Bunu sadece bir eğlence olarak organize etseydik, işin kültür tarafını eksik bıraksaydık, o zaman tatsız bir şey olurdu. Çocuklar, gençler kendilerini sahnede bulacakları; ama bir tiyatroda ama bir fonda, bir sahnede ben de varım diyebilecekleri, ben de yapabiliyorum, ben de başarabiliyorum diyebilecekleri bir ortam yaratmaktı hedefimiz. Öyle bir ortam yapalım ki, herkes kendisini keşfetsin diye düşündük.”

KEFKEN GENÇLERİN ÖZELLİKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN DİZAYN EDİLDİ

Gecenin sunucusu ve altı öğretmenin geçmişte Kefken Kampı’nda kaldığını ve bugün burada onlarla çalışmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Demircan, “Türkiye’de spor babanın çocuğunu futbol maçı izlemeye götürmesi olarak algılanıyor. Bu asla bir spor faaliyeti değildir. Bu bir spor eğlencesidir. Eğer anne baba çocuğunu tiyatroya götürüyorsa bu da bir kültür sanat eğlencesidir. Eğer çocuk gerçekten spor yapıyorsa ama yüzme ama futbol o zaman çocuk spor yapıyordur. Çocukların sahneye çıkıp, işin bir tarafında olup kabiliyetinin ne olduğunu anlaması gerekiyor. Çocukların kendilerini keşfedeceği ortamı yaratmak lazım. Kefken, bir turnusol kâğıdı insanın özelliklerini ortaya çıkarmak için dizayn edilmiştir. Hedefimiz bu, çocuklarda özgüven oluşturmak” dedi.

12 YILDIR HEYECANIMIZ HİÇ EKSİLMİYOR

Kefken Kampı’nda 12 yılda 60 bin genci ağırladıklarını ve bu sayının artması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Demircan, şöyle devam etti: “Normalde bir hafta içerisinde bu kadar işi başarmak sanki imkânsız gibi duruyor. Ama çocuklar kabiliyetli ve öğretmenlerimiz de son derece profesyonel. Burada yapılan hiçbir şey “mış” gibi olsun diye yapılmıyor. Hademesinden güvenlikçisine, hocasından yöneticisine herkese teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu güzellikler olmaz. 12 yıldır heyecanımız hiç eksilmiyor; çocuklarımız için ne yapsak azdır.” 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim