Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarları ilçenin tüm sokaklarını dolaşmaya devam ediyor. Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı’nda kurulan masalar etrafında yaklaşık  iki bin kişi birlikte iftar açtı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyesi ve mahalle muhtarı’nın da katıldığı sokak iftarında, ilahiler eşliğinde ezan sesini bekleyen vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı.

 RAMAZAN AYININ BİZE HATIRLATTIĞI İNSANLIĞIMIZDIR

   Yemeğin ardından kürsüye çıkan Başkan Demircan, mahallelilere hitaben kısa bir konuşma yaptı. “Komşu komşunun külüne muhtaçtır,” sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Demircan şöyle devam etti: “Herkes ancak ve ancak öteki ile beraber olduğunda hayattan tat ve lezzet alabilir. Ramazanda aç  ve susuz kalan bedenlerimiz bize fakirin halinden anlamayı öğretiyor; insan olmayı, diğerinin varlığını hatırlatıyor. Bu duyguyla iftar sofrasının başına gelip ezanı bekliyoruz. Ramazan ayının bize hatırlattığı insanlığımızdır, rahmettir, berekettir. Bu iftar sofralarını yaşatma gayretindeyiz çünkü belediye başkanı olarak bizim  bir numaralı vazifemiz vatandaşlar arasındaki hukuku ve kardeşliği geliştirmektir,” dedi.
  Konuşmasının ardından çocukların büyük sevgisiyle karşılaşan Başkan Demircan, mahallenin tüm çocuklarına dondurma ısmarlayarak uzun süre sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim