Beyoğlu Belediyesi Yaz Spor Okulu kapsamında Futbol Okulu, Sütlüce Tesisleri'nde açıldı. Tesisin açılmasıyla birlikte öğrenciler futbolda kendilerini geliştirebilmek için Beyoğlu’nun farklı noktalarında gerçekleştirilen futbol sahalarına koştu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kasımpaşa Spor Kulübü'nün alt yapı antrenörleri eşliğinde haftanın 6 günü futbol oynayan çocuklar,  yıldız olmak için büyük bir mücadele ile oynuyor.

 
BAŞARILI OLANLAR BÜYÜK KULÜPLERE YÖNLENDİRİLİYOR 
Beyoğlu Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun Futbol Eğitmeni Mustafa Tosun, öğrencileri ilk önce teknik anlamda eğittiklerini, daha sonra bu teknik bilgiyi beceriye dönüştürdüklerini söyledi. Tosun, iyi oynayan öğrencileri Kasımpaşa Spor başta olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi farklı kulüplere yönlendirdiklerini söyledi.

 
ARDA TURAN GİBİ BAŞARILI OLMAK İSTİYORLAR
Boş zamanlarında futbol oynamayı sevdiğini söyleyen 7. sınıf öğrencisi Selman Gümüş, “Yaz tatilini iyi değerlendiriyorum. Normalde böyle bir yere gelmeseydim ya arkadaşlarımla gezecektim ya da sokakta oyun oynayacaktım. Şimdi buraya geliyorum hem zamanımı iyi değerlendiriyor, hem de spor yapıyorum. Arda Turan’ı örnek aldığım için onun gibi başarılı bir futbolcu olmak istiyorum,” dedi.

ÇOCUKLAR OYNARKEN AİLELER DE BÜYÜK HEYECAN YAŞADI
Saha dışında çocuklarını izleyen aileler, çocukları kadar büyük heyecan yaşadılar.  “Normalde oğlum mahallede oynuyordu, ilk defa buraya geldik,” diyen Sema Aslan, “Ailecek oğlumu izlemeye geldik. Şuana kadar çok başarılı gidiyor. Oğlum kaleci olmak istiyor inşallah o isteğini buradaki çabasıyla yerine getirecek. Bu desteği bize sağlayan Ahmet Başkanımıza teşekkür ederiz,” dedi.

 Yaz Spor Okulları’nın çocukları zararlı maddelerden uzak tuttuğunu dile getiren bir veli, bu tür etkinliklerin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti.
 Yaz spor okulunda eğitim alan toplam 3 bin öğrenciye ayrıca katılım belgesi de verilecek. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim