Beyoğlu Belediyesi, Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) sponsor olduğu iftar yemeğinde İstiklal-Hacıahmet ve Yenişehir Mahallelerinin Cinderesi Parkında bir araya getirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

  Yemeğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Çuhacı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


   İlahi dinletisiyle iftar vaktini bekleyen vatandaşlar ezanın ardından dualarla oruçlarını açtı. Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren sokak iftarları yediden yetmişe tüm mahalleyi bir araya getirirken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iftar öncesi masaları dolaşarak mahallelilerle sohbet etti.

 
GENÇLERİMİZİN BU FOTOĞRAF KARELERİNİ GÖRMEYE İHTİYACI VAR

 

  Mahallelilere hitaben kısa bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  Ramazan ayının rahmet, bereket ayı olduğunu söyleyerek şunları dedi: “Ramazan ayının bize öğrettikleri çok şey var. Örneğin sabahtan akşama kadar 17 saat aç ve susuz kalan bedenlerimiz, hayata çok farklı bakıyor. Nefis terbiyesi olarak Ramazan orucu bize olmayanın halini ne kadar da iyi anlatıyor.  Dolayısıyla Ramazan ayında yardımlaşma duygusu da yükseliyor,” dedi.

 
 “Belediye olarak ısrarla mahallelerin dört bir yanında bu sofraları kurmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Demircan, “çünkü gençlerimizin bu fotoğrafları görmeye ihtiyacı var. Eğer bunu mahallelerimizin orta yerlerinde gösteremezsek, söyleyerek de bir yere varamayız. Dolayısıyla bu ramazan ayı toplum içindeki kardeşliği geliştirme fırsatı veriyor. Bu geleneğimizi de devam ettirmede ısrarcı olacağımızı özellikle söylemek istiyorum,” diye konuştu.

 

   Demircan konuşmasının sonunda akşamki iftar yemeğini veren Türkiye Genç İşadamları Derneği'ne teşekkür etti. İftara katılan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Çuhacı ise, her zaman bir arada olmaya ve paylaşmaya inandıklarını söyleyerek, bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim