Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret etti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve personel tarafından kapıda alkışlarla karşılanan Bakan Bozkır, Demircan’ın makamında kısa bir süre sohbet etti. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası’nı gezen ikili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bozkır, ziyaret amacının 7 Haziran seçimlerinden sonra teşekkür etmek amacıyla olduğunu dile getirdi.

TARİHİ KAFEDE TÜRK KAHVESİ


Belediye sanat galerisindeki "Konstantiniyye'den İstanbul'a" sergisini gezip basın mensuplarına poz veren Bakan Bozkır, ardından da Belediye Binası Kompleksi içinde yer alan Tünel6 Cafe’de Belediye Başkanı Demircan'la birlikte kahve içti.

"Türkiye'nin kalbi İstanbul'un en güzide bölgesi Beyoğlu'nda ne yapılırsa o kadar güzel oluyor," diyen Bakan Bozkır, "Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan vizyon sahibi bir insan. Beyoğlu'na katkıları uzun yıllar unutulmayacak kadar önemlidir. Belediye Başkanlığı binası tarihi bir eserin İstanbul'a tekrar kazandırıldı. Bu da onun devamıdır" ifadesini kullandı.

"BEYOĞLU BELEDİYE BİNASI GÜZEL BİR ÖRNEK ORTAYA KOYDU"


Beyoğlu Belediyesi binası, restorasyonun nasıl yapılması gerektiğini gösteren iyi bir restorasyon örneği olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan da, "Modern malzemeyle tarihi malzemenin nasıl kombine edileceğini de anlatan gayet güzel bir bina. Belediyemiz, Tünel6 Kafe ile turistik kafelerin hangi hijyen şartlarında olması gerektiğini gösteren güzel bir örneği ortaya koyan bir belediye konumunda," dedi.

 
BAŞKANLIK BİNASININ ARDINDAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Bakan Bozkır,Şişhane’deki Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası’nın ziyareti sonrası Kasımpaşa’da yer alan Beyoğlu AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Bakan Volkan Bozkır’ı çok sayıda partili karşıladı. Bakan Bozkır, “daha kapıdan girdiğiniz an mutlu oluyorsunuz. Beyoğlu böyle bir yer,” diyerek Beyoğlu sevgisini dile getirdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim