Beylikdüzü Belediyesi yaz hazırlıklarına devam ediyor. Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün aynı anda birçok çalışma gerçekleştirdiği sahilde bisiklet park yerleri, bisiklet yollarına bakım, onarım ve boyama işlemleri gerçekleşti, bisiklet kiralama durakları oluşturuldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, Beylikdüzü’ nün sahillerini güzelleştirmek için çalışıyor. Ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amaçlı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen bisiklet parkları, şimdi de Gürpınar Sahili’nin giriş ve çıkış noktalarında konumlandırıldı. Vatandaşın sahilde istediği zaman bisiklet turu yapabilmesi için bisiklet kiralama durakları yerleştirildi.

Bisikletler ve Bisiklet Yolları Ziyaretçilerini Bekliyor

300 bisiklet kapasiteli yapılan kiralama duraklarında nüfus cüzdanı teslimiyle her yaş grubundan profesyonel ve amatörlere kiralama işlemleri gerçekleşiyor. Ayrıca vatandaşın bisikletle yaptığı turlarda soğuk-sıcak piknik alanlarında dinlenmesi için, 60 bisiklet kapasiteli güvenli park imkanı sağlayan bisiklet parkları birçok noktada mevcut.

Bisikletliler İçin Yollar Bakıma Girdi

Sağlıklı yaşamı desteklemek amaçlı uygulanan çalışmalarda, sahil boyunca uzanan bisiklet yollarında da çalışmalar gerçekleşti. Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda bisiklet yollarının belirgin olması için mavi renkte boya ile boyanan yollar bakıma alındı. Araç yolundan dubalarla ayrılmış olan bisiklet yolunu çevreleyen dubalarda da bakım, onarım gerçekleşti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Editör: TE Bilisim