Bir ay boyunca oruç tutan ve gün içerisinde düşük sayıda öğünle beslenen vatandaşlara Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Diyetisyen Nail Emre Koyunlu, düzenli beslenmeye dönüş için tüyolar verdi. Ramazan Bayramı’nın ilk günüyle başlayan günlük beslenme rutinine dönüşe yumuşak bir geçiş yapılmasına dikkat çekildi. Koyunlu, “Bayram sabahına güzel ve besleyici bir kahvaltıyla başlayın. Özellikle yaz ayına denk gelen bu bayramın kahvaltısında sebze kızartmalarına değil domates, biber, salatalık ve yeşillikler gibi söğüş çiğ mevsim sebzelerine yer verin. Salam, sosis gibi işlenmiş et ürünleri tercih etmemeye çalışın. Yumurtanızı mümkün olduğunca yağda değil haşlanmış tercih edin.” dedi. 

Tatlıda Dondurma, İçecekte Limonata İyi Bir Alternatif Olacak

Diyetisyen Koyunlu, gerçekleşecek bayram ziyaretlerinde ağır şerbetli tatlılardan ziyade karışık kuru meyveler ile badem, ceviz, fındık içeren minik ikramlıkların veya taze meyveler ile servis edilecek bir-iki top dondurmanın vücudun besinlere alışması açısından rahat bir geçiş sağlayacağına değindi. Ayrıca içecek seçiminin de az şekerli naneli limonata gibi ferahlatıcı, zararsız içeceklerden yana olmasının ve az sıvı tüketimiyle geçen ayın ardından suyun günde 3 litreye yakın tüketilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

“Öğle saatlerinde yemek seçiminin zeytinyağlılardan yana olması ve öğünü bir dilim böreğin yanında ayranla geçiştirmek daha uygun olur” diyen Koyunlu, “Bir bardak süt ya da yoğurtla güzel bir meyve tabağı tüketmek de gayet ferah bir seçenek olabilir.” diye ekledi. 

Editör: TE Bilisim