Belediye’nin iş verdiği firmalar okullarda faaliyetlerini sürdürürken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul müdürlerine verilen talimatla, Belediye ekiplerinin okullardan çıkarılması talep edildi..

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

4 yıldır son derece başarıyla yürütülen bu hizmetin ani bir kararla engellenmek istenmesine karşı, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Beylikdüzü Yakuplu 125.Yıl İmam Hatip Ortaokulu önünde velilerle, belediye adına çalışan ve işlerini kaybeden işçiler ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Eğitime,Askeriye’ ye ve Dini işlere siyaset karıştırılmaması gerekir dedi

Okulun önünde basın açıklaması yapan Özgür Karabat Beylidküzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4.5 senedir ilçedeki okullara yaptığı bakım,onarım, boya ve badana işlerinin engellenmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Karabat, basın açıklamasında CHP olarak Kışla’ ya, Cami’ye ve Okula’ a siyaset sokmanın her zaman karşısında olduklarını söyledi.

Daha önce Başakeşehir’de CHP ilçe başkanı idim. Şimdiki İBB başkanını iyi tanırım. Kendisi CHP’li belediyelerin başarılı olduğunu halktan gizlemek için gayet verimli çalışan Beylikdüzü Belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile halkın arasını bozmak adına bir gayretin içinde olunduğuna inandığını söyledi.

Yapılan durumun doru olmadığını ifade eden Karabat diğer ilçe belediyeleri ilçelerindeki okulların bakım onarım işlerini yaparken Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün neden okulların ve aile birliklerinin talebi doğrultusunda Belediyenin planlama yaptığını okulların açılmasına sayılı günler kalan böyle bir uygulamanın yapılması doğru değil dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim