İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), 28 Kasım'da yapacağı olağanüstü kongre öncesinde son yönetim kurulu toplantısını dün gerçekleştirdi. Beylikdüzü Nil Garden Cafe'de yapılan toplantıda yeni üye katılımı ile birlikte üyelik vasfını yitirenlerin üyelikten düşürülmesine karar verildi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

2 gündem ile biraraya gelen İYGAD yönetimi, son toplantıda ağırlıklı olarak kongre sürecini konuştu. Ali Tarakçı başkanlığında geçtiğimiz sene göreve gelen yönetim, bir yıllık çalışma dönemini başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yönetim kurulu üyelerinin tek tek söz aldığı ve görev yılını değerlendirdiği toplantı 4 saat sürdü. Başkan Ali Tarakçı, veda mahiyetindeki konuşmasında tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Mesleğin itibarını yükseltecek başarılı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tarakçı, "Başlamak bitirmektir derler. Bizler, İYGAD'ın 13 yıllık tarihinde ilk defa proje üreten bir yönetim olduk. Engelli vatandaşlarımızın çalışacağı sosyal sorumluluk projesi olan Yeşil Nokta adlı yerel gazete satış noktası, İYGAD üyelerinin ücretsiz otopark ve İETT kullanım hakkı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce yerel gazetecilik mevzuatı oluşturulmasına yönelik girişimlerde bulunduk. 1 yıl içinde tamamlanmasına yönelik gayretimizi göstersek de, seçim dönemlerinin üst üste gelmesi, sürecin uzamasına neden oldu.

Ancak ciddi anlamda büyük mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimiz ilk gün dediğim 'Ali Tarakçı 1 sene başkanlık yapacak, bu yönetim 1 yıl görevde kalacak' sözümüzün arkasındayım. 28 Kasım'daki kongremizde yeni başkanımızı seçeceğiz ve yarım kalan projelerimizin tamamlanması için yolumuza devam edeceğiz. Ben bu süre içinde derneğimize emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ


Toplantının 2'nci gündeminde ise yeni üyeler değerlendirildi. Üye olma şartlarına sahip kişiler, yönetim kurulu oylamasına sunularak İYGAD'a üyelik hakkı kazandı. Öte yandan gazetecilik mesleğini bırakan ya da meslek değiştiren üyelerin durumu konuşuldu. Yakup Yılmaz, Hakkı Aydın, Sevcan Yüksel, Çetin Kocakuşak, Aynur Talay, Oya Erbaş ve Cem Erbaş'ın üyelikleri oy birliğiyle düşürüldü.

Son olarak 28 Kasım'daki kongreye ilişkin komisyon oluşturuldu. Programın hazırlanması ve organizasyon hazırlığı için Mehmet Mert, Eren Ermiş, Emin Beyaz, Durubey Duran ve Tolga Yılmaz görev aldı. 

Toplantı sonrası Beylikdüzü Nil Garden Cafe Sahibi Halis Kahriman'a ve işletme yöneticilerine ev sahipliğinden ötürü teşekkür edildi. 


Kaynak:   İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)     

Editör: TE Bilisim