Engelli çocuğu olan babalar, organizasyonda duygularını paylaştı. Engelli farkındalığı da oluşturan bu özel günde babalara emeklerinden ötürü plaket takdim edildi.

Babalar Günü, Beylikdüzü’nde engelli çocuğu olan emektar babaları bir araya getirdi. Beylikdüzü Belediyesi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla yapılan organizasyonda babalar, çocuklarıyla olan paylaşımlarını da gözler önüne serdi. Engelli hayatına da dikkat çeken ve bir farkındalık oluşturan panelde babalar, engelli bireylerin eğitim ve sosyal yaşama katılımlı ilgili fikirlerini ve önerilerini paylaştı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Türkiye’de engelli çocuğu olan babaların düşüncelerini aktarmaya ilk kez fırsatın verildiği Beylikdüzü’nde engelli hassasiyetinin ne derece mühim olduğu ortaya konmuş oldu. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte katılımcı tüm babalara plaket verildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tanık olduğu bir anıyı anlattı. Babalar Günü’nde belediyenin sosyal medya hesaplarından “babamkahramanın” adında bir hastagh başlattığını belirten İmamoğlu, “Ben çocuğunu evlatlık olarak alan bir baba ile tanıştım. Evlatlık aldıkları çocuğun sonradan otistik olduğu anlamalarına rağmen büyük bir ilgi ve sabırlar çocuğu sahiplenmişler ve şimdi çocuk 12 yaşına gelmiş. Bu ne kadar örnek bir insanlık davranışı” diye konuştu. Etkinliğe Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da katıldı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)





Editör: TE Bilisim