Beylikdüzü İlçesi, 12.4 kilometrelik sahil varlığı ile oldukça şanslı. Bu coğrafi koşulları fırsata çevirerek vatandaşlara ideal bir sahil keyfi yaşatmak amacıyla kolları sıvayan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, hummalı bir çalışma yürütüyor. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte özellikle Gürpınar Sahil’de birçok uygulama yapan müdürlük, sahili adeta yepyeni bir görünüme kavuşturdu.
 
Sahile Yürüyüş ve Bisiklet Yolu…
 
Vatandaşların yaz boyunca rahatlıkla vakit geçirebilmeleri adına 2 bin 500 m2‘lik alana beton döken ekipler, sahile yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırdı. Yeni kaldırımlar yapıldı. Mevcut direklerin bakımını tamamlayarak, 9 adet yeni aydınlatma direği diken ekipler, sahilde bulunan tuvaletlerin elektrik hatlarını da çekecek. Alana bir de yeni otopark alanı yapıldı. Belirli noktalarda yollar genişletildi. Yoğun yağışlardan zarar görmemek için ızgara bacaları yükseltildi. 374 metre yağmursuyu kanalı yapımı tamamlandı.
 
Vatandaşlar Kolaylıkla Denize İnebilecek
 
Yol ve trafik düzenlemeleri adına bazı noktalarda boyama çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında; otopark çizgi uygulaması, kasislerin ve bisiklet yolunun boyanması, şablon yapımı, 6 adet araç stoper yapımı, 7 şerit düzenleyici buton uygulaması, 8 adet yol çizgi çalışması, 9 adet trafik yönlendirme levhasının takılması yer alıyor. Ek olarak lodosun estiği havalarda zarar gören yürüyüş yolu için yeniden betonlama çalışmaları yapıldı. Vatandaşların kolaylıkla denize inebilmelerini sağlayacak denize iniş merdivenleri takıldı. Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sahile ayrıca bisiklet parkuru ve otoparka oklarla yönlendirme yapacak.
 
 
    
Editör: TE Bilisim