Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kütüphane Bürosu 14-20 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle okumaya farkındalık yaratmak, çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve kütüphane kültürü yerleştirmek adına hafta boyunca eğlenceli etkinlikler düzenledi. Hafta boyunca süren Masal Dinletileri, Yaratıcı Okuma Atölyeleri, Kütüphane Oryantasyonları, Kütüphane ve Kitap Sevgisi temalı film ve tiyatro gösterimleri oldukça coşkulu ve eğlenceli anlara sahne oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Kitaplar Yaratıcı  Drama Tekniğiyle Okundu

Yazar Aytül Akal’ın “Kitap Perisi” isimli kitabı görsel sunum eşliğinde okunarak,kitap sevgisi konulu interaktif söyleşiler yapıldı. Yapılan atölye çalışmalarında kitap ayraçları tasarlayan çocuklar, roman kahramanlarıyla eğlenceli saatler geçirme imkanı buldu. Kütüphaneci, Yaratıcı Drama Lideri ve aynı zamanda yazar olan Çiğdem Odabaşı eşliğinde değerli yazarlar Bilgin Adalı’nın “Yaramaz Karınca Cimcim’in Serüvenleri” ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Yaramaz Sözcükler” isimli kitabını yaratıcı drama yöntemiyle okundu.Bu kitaplar etkinlik sonrası katılımcı miniklere hediye edildi.

Kitaplar Hediye Edildi

Kütüphane Oryantasyon Programları’nda kitabın ve yazının tarihçesi, kitap okumanın faydaları, kitabın oluşmasında emeği geçen meslek grupları, kütüphane kuralları ile ilgili drama yöntemiyle ve canlandırmalarla katılan çocuklara bilgiler verildi. Tiyatrocu Arzu Suriçi’nin “Evvel Zaman İçinde” isimli etkinliğinde daha önce katılımcılara Beylikdüzü Belediyesi tarafından hediye edilen  “Yağmur Damlalarından Kolye” isimli masal kitabı, tek kişilik tiyatro gösterisi olarak okuyucularıyla buluştu. Okudukları masalın sahneye konulup nasıl canlandırıldığına tanıklık eden minikler, sevgi, barış, dostluk üzerine düşünme fırsatı buldular.

 

Editör: TE Bilisim