Demokrasi,Adalet ve sosyal devlet anlayışının en güçlü siyasi irade lerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar boyunca emek vermiş olan isimler, vefa ödülü ile onurlandırıldı.

İlki 2016 yılında yapılan CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri Töreni,bu kez Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Tören halk ozanı Erdal Erzincan’ın saz ve türkü dinletisi ile başladı. Türkülerine tüm salonun eşlik ettiği Erzincan sahneden alkışlarla ayrıldı.

Bu yılvefaödüllerisırayla; CHP'ye yıllarca hizmet vermiş olan eski Turizm ve Kültür Bakanı ve gazeteci merhum Orhan Birgit, eski İmar ve İskân Bakanı merhum Ali Topuz, eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı merhum Fikret Ünlü, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı üyesi emekli öğretmen Şükran Bingöl, 68 kuşağının önemli liderlerinden Cavit Savcı ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'e verildi.

Merhum Birgit'in eşi Gülsen Birgit ödülü eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ından, merhum Topuz'un oğlu Serdar Topuz babasının ödülünü eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'den ve merhum Ünlü'nün kızı Oya Ünlü de babasının ödülünü eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın elinden aldı. Şükran Bingöl'ün ödülünü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Turan Taşkın Özer ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın elinden alırken, Cavit Savcı'nın ödülünü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte verdi. Altan Öymen ise ödülünü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

ÖZER: UMUDU, DİRENCİ VE MÜCADELE AZMİNİ DİRİ TUTMAK İÇİN BURADAYIZ

YaptığıaçılışkonuşmasındaVefaödüllerininanlamıüzerindeduran CHP BeylikdüzüİlçeBaşkanı Av.TuranTaşkınÖzer; “Geride bıraktığımız 17 yıl boyunca bu ülkenin kurucu değerleri, kurucu felsefesi, kurucu hedefleri ve kurucu isimleri unutturulmaya çalışıldı. Sadece unutturulmak istense yine iyi.Ülkemizin kurucuları düşmanlaştırılmak, şeytanlaştırılmak istendi. Halen istenmeye de devam ediliyor. Oysa kidünyanın bütün önemli milletleri kendi kurucu değerlerine saygıyla ve sıkı sıkıya sahip çıkarlar. Kendi kurucularını gözleri gibi sakınırlar. Onlara saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmezler. Çünkü bilirler ki geçmişten aldıkları güçle geleceğe ulaşabilirler.Bilirler ki, geçmişe vefasızlık edenlerin geleceği olmaz. İşte Vefa Ödülleri tam da bu bilinçle düzenlenmeye başlandı.” dedi.

ÇALIK: BİZE DÜŞEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE İLELEBET SAHİP ÇIKMAK

Sözlerine,Mevlana’nındizeleriilebaşlayanBeylikdüzüBelediyeBaşkanı Mehmet Murat Çalıkise,Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar gönül vermiş, emek vermiş; partisine, mücadelesine veya siyasete küsmemiş, yolundan dönmemiş, sapmamış; sevgiyi ve bağlılığı yüreğinde her daim hissetmiş çok değerli partililerimiziödüllendirmek, bir nevi bizim de kendilerine vefa borcumuz olduğu için buradayız.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi vefasıyla da tüm cihana örnek olmuş bir liderin evlatları olarak bize düşen de emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkmak ve milletimizden ümidi bir an olsun bile kesmeden çalışmaktır.” dedi.

“İSTANBUL NEFES ALDI, TÜRKİYE DE NEFES ALACAK”

Vefa Ödülleri jüri üyesi ve CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi ise yaptığı konuşmada, “Yalnız Beylikdüzü değil, yalnız İstanbul değil, Türkiye’deki bütün il başkanlarımız, bütün ilçe başkanlarımız, bu örnekten yola çıkarak bu ödülleri hataya geçirmeli ve vefa örgütü haline getirmelidir.” diye konuştu.

Süleyman Çelebi’nin ardında kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu iseyaptığı konuşmada; "Bugün, Beylikdüzü'nden başlayarak vefanın hissedildiği, söylendiği ama sadece İstanbul'a değil, Türkiye'ye umut olarak karşımıza çıkabildiğinin en somut örneği. 4 yıl önce Beylikdüzü'nde başlayan bu vefa ve ödüllerle birlikte İstanbul nefes aldı, biliyoruz ki Türkiye de nefes alacak." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: 16 MİLYON İNSANI KUCAKLAYASIM GELDİ

Törende kürsüye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iseErdalErzincan’ınresitalindençoketkilendiğinibelirterek, “Öylebir his, öylebirnotalarlabizleribeslediki; bir an 16 milyoninsanıkucaklayasımgeldi” dedi. CHP’nin “insanodaklı” birpartiolduğunubelirtenİmamoğlu, “BiryanımızAnadolu'nun, insansevgisinitemelalankadimkültüründe, Biryanımız, insanlığınevrenseldeğerlerinde. Biz, siyasetiinsanlarımızımutluedebilmekiçinyapıyoruz” diyekonuştu. Vefaduygusunuinsanıinsanyapan, toplumutoplumyapan, milleti millet yapanenönemlideğerlerdenbiriolduğunuvurgulayanİmamoğlu, “Vefaduygusununortadankalkmasıylatoplumlarçözülürveuygarlıklaryıkılır” dedi.

KILIÇDAROĞLU: VEFA, İNSAN SEVENLERİN DUYGUSUDUR

CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğluise; konserboyuncaCumhuriyet’idüşündüğünübelirttive “"Hangikavgalar, hangimücadelelerverildiCumhuriyetkurulurken... CHP'yidüşündüm, genelbaşkanlarınıntutuklandığı, düşüncelerinyasaklandığısüreçlerigeçtik. Bütünbusüreçleriniçindeçınargibiayaktakalantekbirvarlıkvarsiyasette, o da CHP. Birkurumu 100 yılyaşatmakkolaydeğil. Birkurumu 100 yılyaşatmakiçin ideal, hedefgerekiyor. O hedefibizeCHP'yikurankişiverdi, çağdaşuygarlığıaşıladı. Öylebirufukverdikibize o ufkayaklaştığımız zaman o ufkunbirazdahailerlediğiniveyenikuşakların o ufkubulmakiçinyenidenmücadeleettiğinigösterdi." diyekonuştu.

KonuşmasındavefanınöneminedeğinenKılıçdaroğlu; “Vefadediğimizduygu, insanısevenlerinduygusudur. Geleceğeumutlabakanlarınduygusudur. Vefadediğinizduygu, biryerdebirçocukaçyatağagiriyorsa, o gecerahatuyumamakdemektir. Vefasıradanbirolaydeğildir. Gerçekten de insanaözgübirkavramdır. İnsanoğlubukavramıbüyütmekveyüceltmekzorundadır. Elbettehepimizineksiklikleriolabilir. Kusurlarolabilir. Önemliolançizgimizdensapmadanyolumuzadevametmektir.” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim