Yetişkin ve çocuk olarak iki grupta eğitim gören kursiyerler, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde bölümler halinde sahneye çıkarak herkese keyifli bir hafta sonu yaşattı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, koroya katılarak türküleri koristlerle birlikte söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi


Beylikdüzü 2014-2015 dönemini çok yoğun geçirdi. Yeteneklerin ortaya çıkması ve gelişimlerine katkı sunulması açısından düzenlenen kurslarda sona gelindi. Beylikdüzü Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği kültür-sanat kurslarında bir yıla yakın zamandır eğitim gören kursiyerler hünerlerini sergiledi. İlk hafta tiyatro ve drama dallarında gösterilerini yapan kursiyerler, son olarak tiyatro, piyano, keman, gitar ve koroda kendilerini gösterdi.

Tiyatral Yetenekler Güldürdü

Gösterilerde tiyatro bölümünün kursiyerleri eğlenceli skeçlerle günümüzün dejenerasyonuna, sosyal hayata, aile yaşantısına vurgu yaptı. Televizyon programlarından da alıntılar sahneye koyan çocuklar, kendilerini izlemeye gelen ailelerinden büyük alkış aldı. Hem şarkı söyleyip, hem de dans eden çocuklar performanslarıyla göz doldurdu.

Müzikler Beğeni Topladı

Piyano, gitar ve keman kurslarında eğitim gören kursiyerler ise sırasıyla sahneye çıkarak performans sergilediler. Geleceğini sanatla harmanlayacak olan gençlerin yetenekleri herkesin beğenisini topladı. Yetişkin grupta sahneye çıkan koro Türk Halk Müziği’nden seçme eserleri seslendirerek nefesli, telli sazlardaki performansları herkesi büyüledi. Performansları ön sıradan izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz belediye olarak sanatın her daim arkasındayız. Çok güzel performanslar dinledik. Başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim