2014 yılında düzenlenen festivalde yaratılan heykeller, Beylikdüzü’nün Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nı süslerken, ortaya çıkacak yeni heykeller ise Beylikdüzü’nde kurulacak açık hava müzesinde sergilenerek, ilçeye estetik katmaya devam edecek.

İstanbul Times Haber Merkezi


Sanatı sosyal yaşama yayan ve kent estetiği için sürekli hamleler yapan Beylikdüzü Belediyesi, alışılagelmişin dışında bir vizyonla hareket ederek Beylikdüzü’ne çağ atlatacak projeleri sadece kendi ekibiyle değil; öğrenci, akademisyen, sanatçı, mimar ve heykeltraş gibi her mesleki alandan kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak tasarlıyor. Nitekim bunun en somut örneği olan 2. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu da ilçeyi değer katacak eserleri geçen sene olduğu gibi bu sene de Beylikdüzü halkının göz zevki için buluşturacak. Her yıl yapılacak sempozyumda ortaya çıkacak heykeller, Beylikdüzü’ne kazandırılacak açık hava müzesinde sergilenecek.

Sanatçılar Özgürce Tasarlayacak

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu 18 Eylül – 18 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü’nde açık bir alanda gerçekleştirilecek. Sempozyuma katılacak olan sanatçıların üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümünden mezun olması ya da heykel alanında nitelikli bir geçmişe sahip olmaları gerekiyor. Sempozyuma 5 Türk, 5 yabancı olmak üzere toplamda 10 sanatçı katılacak. Taşla büyülü bir yolculuğa çıkacak sanatçılar, yontu malzemesi olarak mermer kullanacak. Beylikdüzü Belediyesi sanatçının istediği ölçülerde kesilmiş toplam 3m³’ügeçmeyen mermer blok veya bloklar temin edecek. Sempozyumun belirli bir teması olmayacak, sanatçılar özgür bir şekilde kendi hayal güçlerini konuşturacak.

Son Başvuru 20 Temmuz 2015

Yeteneğine güvenen heykeltraşlar ya da bu alanda yeterli deneyime sahip olanlar için son başvuru tarihi 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Başvurular ([email protected]) sadece e-posta yoluyla yapılacak. Beylikdüzü Belediyesi tüm sanatçıların ve görevlendirdiği asistanların kaza sigortalarını 18 Eylül 2015-18 Ekim 2015 tarihlerini kapsayacak şekilde yaptıracak. Detaylı bilgi için 444 09 39 NO’lu telefonu aranabilir. Şartname ve başvuru belgeleriyle ilgili detaylı bilgilere belirtilen linkten ulaşılabilir: http://www.beylikduzu.bel.tr/c/ho.asp?id=59030


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim