Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nın altına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekren İmamoğlu imzası atıldı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine kadının sosyal hayatın içine katılması ve her alanda var olması için bir adım daha atılmış oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beylikdüzü Belediyesi, kadın yaşamının daha da iyileştirilmesi adına bir hamle daha yaptı. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ile imzalanan sözleşmeyle kadın - erkek eşitliğini siyasi temsil, sağlık, eğitim, barınma, sosyal yaşam, kültür, emniyet, güvenlik, sürdürülebilir kalkınma, çevre ve istihdam alanlarında gerçekleştirmek adına büyük bir adım atıldı.

Kadınlar Ortak Mesaj Verdi


CHP Milletvekili ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Aktivisti Gülseren Onanç ve Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu’ nun konuşmacı olduğu imza töreninde kadın dostu bir siyaset içinde bulunmanın gerekli olduğu, kadının toplumsal hayata katılması için sözleşmede belirtilen kreş ve istihdam hakkı gibi maddelerin yerine getirilmesinin ülke olarak ilerlemede bir örnek olacağı mesajı verildi.

“Evin İçindeki Kadını Sosyal Hayata Katacağız”

Sözleşmenin altına imzasını atan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Önce evin içindeki kadını sosyal hayata katmalıyız. Toplumsal cinsiyete duyarlı bir belediyecilikle, kadın istihdamı, eğitim imkanlarını arttırma konularında çalışmalarımız devam ediyor. Bu sözleşmeyle de hedef kitlemiz olan kadınlar için birçok çalışma gerçekleştirerek yol alacağız” diye konuştu. İmamoğlu, kadınlar için atılan imzanın fotoğrafını protokoldeki ve ilçe sakini kadınlarla birlikte verdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Editör: TE Bilisim