Erişilebilir kent olmak için iki yıldır eğitimler alan Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de engelsiz işletmeler için kolları sıvadı. Herkes için erişilebilir bir kent olma yolunda yapılan eğitimlerle, ilçede yeni yapılan yaya yolları ve belediyenin yaptığı binalar engelsiz mimari anlayışıyla hayata geçirildi. Şimdi de Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla ilçede yiyecek içecek sektöründe hizmet veren işletmeler için çalışmalar başladı.

  Belediye Personeli Bilgilendirildi

 Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu tarafından tekerlekli sandalye kullananlar, görme engelliler, işitme engelliler, yaşlılar ve çocuk arabası kullanan ailelerin rahatça hizmet alabilmesi için mekanların uygun hale getirilmesi ve sertifika çalışmalarının başlatılması üzerine personele eğitim verildi. Beylikdüzü ilçesinde bulunan işletmelerin engelsiz olması, herkes için erişilebilir standartlara ulaşması için yapılması gerekenler, inşaat ve ruhsat aşamasında yapılacaklar ile denetimlerde dikkat edilmesi gereken konularda belediye birimlerindeki personel bilgilendirildi.

İşletmeler de Mimari Düzenleme ve Davranış Eğitimleri Alacak

Projenin bir sonraki aşamasında Beylikdüzü Belediyesi ile Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Engelsiz Hayat Akademisi iş birliğinde işletme sahipleri ile çalışmalar başlayacak.İşletmelere mimari düzenleme konusunda danışmanlık hizmeti verilip çalışan personele de engelliler ve aileleri ile doğru iletişim ve davranış eğitimleri verilecek. İşletmesini uygun hale getirenler standart belgesini alabilecek, belgeyi alanlar belediye ve dernek tarafından duyurularak diğer işletmeler de teşvik edilecek.

Editör: TE Bilisim