Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü bünyesinde yer alan Afet Yönetim Bürosu, toplumsal bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmek adına başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere siyasi parti temsilcilerinden sivil toplum kuruluşu üyelerine, din görevlilerinden öğretmenlere kadar toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeye devam ediyor. İlk olarak Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyelerine yönelik yapılan bilgilendirme sunumunda ilçede risk oluşturan durumlar, bu durumlarda ne şekilde davranılması gerektiği bilgisi paylaşıldı. Meclis üyelerinin fikirlerini dile getirdikleri toplantı neticesinde daha fazla işbirliğine gidilmesi ve özellikle Beylikdüzü halkına konunun anlatılması gerektiği kanaatine varıldı.

 

Beylikdüzü Kaymakamı’na Ziyaret…

 

Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu da çalışmalarla ilgili Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur’u ziyaret etti. Meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Yardımcısı Çakılcıoğlu ve Afet Yönetim Büro Sorumlusu Murat Acar, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur’u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakamlığın da desteğiyle bu eğitimlerin tüm ilçe genelinde hayat geçirilmesi kararlaştırıldı. Özellikle öğrencilere yönelik eğitici ve öğretici bilgilendirmelerin yapılması kararlaştırıldı.

 

Vatandaşa Yönelik Bilgilendirme Toplantıları Yapılacak

 

Bilgilendirme toplantıları kapsamında son olarak ilçe içerisinde yer alan cami ve cemevi görevlilerini ağırlayan Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla din görevlilerinin önemine vurgu yaptı. Toplantıda Afet Bilgi Sistemi (ABİS), Afet Müdahale Planı ve gerçekleştirilen diğer çalışmalar konusunda bilgileri aktarıldı. İlçe içerisinde yer alan tüm kurum ve kuruluşlarla toplantıların genişletilerek artırılması ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantılarının ilerleyen günlerde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek olan toplantının ardından hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

Editör: TE Bilisim