Eğitimin öncelikli olduğu bir belediye anlayışıyla yola çıkan, okulların her zaman destekçisi olan Beylikdüzü Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için kolları sıvadı. Belediye ve Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda tüm ihtiyaçların hızla giderilmesi için çalışılıyor. İlçede bulunan 52 okulun iç cephe, 7 okulun da dış cephe boyası öncelikli olarak hızla gerçekleştirildi. Öğrencilerin yeni döneme güzel, temiz, yeşillikler ve çiçekler arasında başlamaları için de okullar açılmadan bir hafta once bahçe peyzaj düzenlemeleri gerçekleşecek.

 

Kardan Zarar Gören Kısımlar Değişti

 

Bu yıl çetin geçen kış şartlarından ötürü kardan çatısı zarar gören okulların dere ve oluklarının tamir ve bakımı yapıldı. Ayrıca ihtiyaç görülen yerlerde ise kapı, tuvalet, cam çerçeve, küpeşte değişimleri gerçekleştirildi. Bahçe duvarları, korkuluk boyamaları yapılarak, uygun olan okul bahçelerine gençleri spora teşvik etmek amaçlı basket potası, voleybol direği ve filesi yerleştirildi.

 

Hobi Bahçeleri Çocuklar İçin Geliyor

 

Çocukları doğayla iç içe yetiştirmek ve toprağa dokunmalarını sağlamak adına hobi bahçeleri yapımı çalışmaları da sürüyor. Bahçesi müsait olan okullara, yapılan bahçelerde öğrencilerin doğayı uygulamalı olarak tanımaları amaçlanıyor.

 

 

Editör: TE Bilisim