Beylikdüzü Belediyesi ilçeyi kültür sanat başkenti yapma yolundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan  KÜLTÜR-SEM (Sürekli Eğitim Merkezi) Akademi uygulamalı sınav başvurusu kayıtları başladı. 11 Ekim tarihine kadar devam edecek kayıtlara 10 yaş ve üzeri nota bilgisi olan tüm sanatseverler başvurabilecek. Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nden şahsen veya www.beylikduzu.istanbul adresinden online olarak alınan kayıtlar sonrasında ise 13-14 Ekim tarihlerinde Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde uygulamalı sınav yapılacak.


Başvurularda kontenjan sınırlaması bulunmuyor


Sınav başvurusu esnasında ise herhangi bir kontenjan sınırlaması bulunmuyor. Yapılan uygulamalı sınavdan geçer not alan herkes akademi derslerine katılabilecek. Akademi’ye girmeye hak kazanan öğrencilere ise alanında uzman eğitmenler tarafından; Piyano, Keman, Bağlama, Gitar, Viyola, Viyolonsel, Trompet, Trombon, Flüt, Fagot, Obua, Klarnet, Tuba, Kontrbas, Korno ve Vurmalı Çalgılar branşlarında eğitimler verilecek.


İmamoğlu, “Sanata verilen destek, gelecek nesillere yapılan en büyük yatırımdır”


Kayıtlar esnasında öğrencilerle bir araya gelen ve sosyal belediyecilik anlayışını çalışma prensiplerinin ilk sıralarına yerleştirdiklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Belediye olarak sanata verdiğimiz desteğin, gelecek nesillere yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim