Sinemadan tiyatroya, resimden müziğe kadar sanatın her dalına ev sahipliği yapacak olan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış etkinliklerinin son günü 6. Beylikdüzü Resim Çalıştayı sergi açılışı ile başladı. Bu yıl ilk kez Beylikdüzü’nde yaşayan birbirinden değerli 15 resim öğretmeninin katıldığı ve yaklaşık iki hafta süren çalıştay sonrasında ortaya çıkan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bu yıl ki ana teması “Atatürk ve Cumhuriyet” olan serginin açılışı; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP 3. Bölge Milletvekili Özgür Karabat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasında, sanatın varlığının küçük çocuklardan başlayarak yaşatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Atatürk ve Cumhuriyet temalı bu özel tablolar inşallah Beylikdüzü Belediyesi var oldukça bu güzel halkın bir eseri olarak kalacak. Öğretmenlerimizin fırçalarından doğan bu güzel düşünceler Beylikdüzü halkına emanet. BAKSM’nin önemli bir parçası olacak olan resim alanında, bunun gibi birçok çalışmayı da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

“Beylikdüzü’ndeki Başarının Anahtarı Eğitime ve Kültüre Verilen Önem”

Beylikdüzü’ndeki temel başarının anahtarının eğitime ve kültüre verilen önem olduğunu belirten CHP Milletvekili Özgür Karabat ise, “Beylikdüzüne her geldiğimde derin bir nefes alıyorum ve görüyorum ki burada yaşayan insanlar çok mutlu. Beylikdüzü Belediyesi hem eğitime hem de kültür ve sanat özel bir değer veriyor.” diye konuştu. Öğretmenlerinin hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İlker Başbuğ, tüm öğretmenlerin gününü kutladığı konuşmasında, genç nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin rolünün oldukça büyük olduğu vurgusunu yaptı. Program sonunda çalıştaya katılan öğretmenlere çiçek ve plaket takdim edildi.

BAKSM’de Öğretmenler de Unutulmadı

Açılış etkinlikleri kapsamında bir dizi programa ev sahipliği yapan BAKSM’de saatler 16.00’yı gösterdiğinde ise misafirler, “Yücel’in Çiçekleri” adlı belgesel filmi ve geçtiğimiz yıla damgasını vuran “Ayla” filmini izleme fırsatı buldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelen etkinliklerde ilçede yaşayan öğretmenlerde unutulmadı. BAKSM Balo Salonu’nda düzenlenen Öğretmenler Balosu’nda öğretmenlere Beylikdüzü Belediyesi tarafından Yılmaz Özdil’in ‘Mustafa Kemal’ adlı kitabı ve Türk bayrağı hediye edildi. Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur’un da katıldığı baloda şef Oğuzhan Bolbol yönetimindeki Beylikdüzü Belediyesi Musiki Derneği Orkestrası konuklara müzik ziyafeti sundu.

Geleceğin çağdaş, uygarlık seviyesine ulaşmış Türkiyesi’nde en önemli foksiyonu icra eden meslek gurubunun öğretmenler olduğunu belirten Mehmet Okur; “Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ayrıca, Beylikdüzü’ndeki eğitim, öğretim ve kültürüne önemli katkı sağlayacağına inandığım bu güzel mekânı Beylikdüzü’ne kazandırdığı için belediye başkanımıza ve Beylikdüzü Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Umarım Ülkemizde Öğretmenlerimiz Hakettikleri Yerlere Gelir”

Öğretmenlerin insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İlkokulda ilk buluştuğum öğretmenimden, üniversite esnasında hayatıma yön veren kıymetli hocalarıma kadar birçok öğretmen hayatıma dokunuşlar yaptı ve bugüne geldim. Öğretmenler başka bir ufuk açıyor, başka bir dünyayla sizi buluşturuyor. Bu bağlamda öğretmenlik mesleğinin toplumun en üst seviyedeki mesleği olduğunun altını çiziyorum. Umarım ülkemizde öğretmenlerimizin tüm sosyal haklarıyla, tüm maddi manevi kıymetleriyle hakettiği yere geldiği günleri birlikte yaşarız.” ifadelerini kullandı.

Balosu’nun ardından ise başrollerini Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in paylaştığı, Gencay Gürün’ün ise yönetmen koltuğuna oturduğu “Sanat Art” adlı tiyatro oyunuyla BAKSM açılış etkinlikleri sona erdi.

Editör: TE Bilisim