Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Yaşlı Emekli, Engelli Rehabilitasyon ve Nakil Hizmetleri, otizmli çocuklar ve annelerinin keyifli zaman geçirerek sosyal hayattan kopmaması için onları etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde minikler temiz havayı soluyarak hayvanlarla birlikte eğlence dolu bir gün geçirdi. Bu kez otizmli çocukların hayvanlarla dostluk kurmaları aına Gürman At Çiftliği’ne gezi düzenlendi. Atları seven onlara yem veren çocuklar çevreyi büyük bir merakla gezdi.

Hayvanlarla Dostluk Otizme İyi Geliyor 

Çeşitli üniversitelerde yapılan çalışmalarda otizm spectrum bozukluğuna sahip çocukların, at ve köpeklerle bir araya geldiğinde stres hormonunun ciddi şekilde azaldığı ve davranış bozukluklarının düzeldiği gözlemlenmiş durumda. Buradan yola çıkarak otizmli çocuklar atlarla buluşturuldu.

Anneleriyle beraber geldikleri çiftlikte ata binerek eğlenen çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Otizmli bireylerin, doğadaki farklı canlılarla tanışmaları, duygusal bağ oluşturmaları ve onlarla bire bir temasta bulunmaları hayal dünyalarında yeni meraklara yelken açmalarını sağlamış olacak.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

Editör: TE Bilisim