Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gıda desteği sağlayan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bu kez de Suriyeli göçmenlere iftar yemeği verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

240’a yakın Suriyeli göçmenin katıldığı iftarda ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı.Mülteciler Günü’ne denk gelen iftarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. İftara Beylikdüzü Belediyesi Birinci Başkan Vekili Ömer Şatır, Belediye Meclis Üyeleri ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba katıldı. Düzenlenen iftar toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Suriyeli göçmenlerin yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışan Beylikdüzü Belediyesi, mültecilerin faydalanabileceği haklar konusunda göçmenleri bilgilendiriyor. İleriki zamanlarda kurulacak olan ‘Göç Birimi’ sayesinde kurslar ve etkinlikler de yapılacak.

İlk etapta sosyal hayata katılımlarının sağlanacağı eğitimlerde öncelik dil programlarına verilecek. Ayrıca çocukların eğlenmesi ve arkadaşlık kurabilmeleri için de aktiviteler düzenlenecek.

Özellikle Göç Birimi, ilçede yaşayan sığınmacı ve mültecilere hukuki, psikolojik, sosyal hizmet alanlarınde rehberlik ve danışmanlık sağlayacak. Birim ile uyum süreçlerine ilişkin iş ve işlemler yürütülecek. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerine erişim de kolaylaşacak
.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

Editör: TE Bilisim