11 yıldır cezaevinde olan mahkumlara yardım elini uzatan Kader Mahkumları Derneği, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir organizasyon gerçekleştirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Beylikdüzü Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan programda kader mahkumlarının aileleri ile iftar yemeğinde bir araya gelindi. İftar programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Mahkum aileleri ile birlikte yapılan iftar programında Türkiye’nin dört bir yanındaki mahkumlardan gelen mektupların gönüllü vatandaşlar tarafından okunarak, mektuplarda yer alan taleplerin karşılandığı tam 5 bin adet koli, sahiplerine ulaştırılmak için hazırdı. Karşılanan ihtiyaçlardan oluşan 5 bin kolinin 5 bin mahkuma gönderildiği törende yardım kolileri elden ele araçlara yüklenerek Beylikdüzü’nden yola çıktı.

“Gönlümüzü Uzatmalıyız”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada oldukça ulvi bir paylaşım ruhunu yakaladıklarını belirterek, yardım kolilerinin içinde dostluk, gönüllülük ve iyi niyet olduğunu söyledi. Türkiye’de başka bir örneği olmadığını ifade eden Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Kader Mahkumları Derneği’nin duyulmasını istediklerini, bu acı kaderi yaşayan insanlara el uzatmanın, gönül uzatmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

“Bir Gün Bizim de Başımıza Gelebilir”

Her yıl %250 oranda mahkum artışı yaşandığını, 1,5 milyona yakın da mahkum ailesi olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu noktada mühim bir mesaj var. Bir gün bizim de başımıza gelebilir, anlık bir vaka sonucu benzer bir kader ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi ve tüm ulusu yardımlaşmaya davet etti. Okuduğu mektuplardan mahkum vatandaşların çoğunun aslında dertleşmek istediğini hissetiğini dile getiren İmamoğlu, kitap isteğinin çok fazla olduğunu da ekledi.

“11 Yıldır Onların Sesi Olmaya Çalışıyoruz”

Kader Mahkumları Derneği Başkanı Nejdet Yüksel ise 5 bin adet kolinin Türkiye’nin farklı noktalardaki cezaevlerine ulaştırılacak olması hususunda dayanışma halinde oldukları Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür etti. Kendisinin de ufak bir sebepten dolayı kısa bir dönem mahkumlar ile aynı kaderi paylaştığını ve onları çok iyi anladığını belirten Yüksel, bu durumu yaşadıktan sonra tam 11 yıl önce bu derneği kurmaya karar verdiğini söyledi ve her yıl organize bir şekilde mahkumların sesi olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim