23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde festival havasında yaşandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin iki gün boyunca Yaşam Vadisi’nde düzenlediği atölye çalışmaları ve halk oyunları gösterilerinin ardından, 23 Nisan kortejine ve Yaşam Vadisi 2. Etap’ın açılış törenine binlerce vatandaş katıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yaşam Vadisi 2. Etab’ın açılışında yaptığı konuşmada “Beylikdüzü için kurmuş olduğumuz hayallerin en kıymetlisi olan ve toplamda 1 milyon 200 bin metrekare alana sahip Yaşam Vadisi'nin 2. Etabı’nın açılışını, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açmanın onurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Çalık, 23 Nisan’da Çocuk Dostu Kent Taahhütnamesi’ni İmzaladı

Beylikdüzü’nde 23 Nisan kutlamaları, Yaşam Vadisi Tören Alanı’ndaki Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törende; Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları çelenk koydu. Beylikdüzü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Etkinlik Alanı’ndaki etkinliklerin ardından, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, temsili olarak koltuğunu çocuklara devretti. Daha sonra, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu’nda, Çocuk Meclisi Toplantısı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da katıldığı Çocuk Meclisi toplantısında, Çocuk Meclisi Başkanları İlker Murat Kara ve Suzan Rüya Balcık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayıp tüm çocukların huzurlu ve barış içinde yaşaması dileğinde bulundu. Meclis Toplantısına katılan ve Çocuk Dostu Kent Taahhütnamesi’ni imzalayan Başkan Çalık ise “Önüme koyduğunuz taahhütnameyi imzalarken size, bu kenti çocuk ve kadın dostu bir kent yapmak için var gücümüzle çalışacağımıza da söz veriyorum. Sizlerin kalbinden geçen tüm güzellikleri gerçek kılmak için çok çalışacağımdan asla şüpheniz olmasın. Sizler, bu konuda, benim en büyük yardımcılarım olacaksınız. Duygularınızı, düşüncenizi ve önerilerinizi bizlerden eksik etmeyin.” diye konuştu.

Zeytin Ağaçları, Dünya Barışı İçin Toprakla Buluştu

Çocuk Meclisi Toplantısı’nın ardından Yaşam Vadisi 2.Atap’ta gerçekleşen Dünya Çocuklarıyla Ağaç Dikim Şenliği’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Başkan İmamoğlu, 8 ülkeden gelen çocukların katılımıyla gerçekleştirilen ağaç dikim şenliğinde yaptığı konuşmada “Çocukların sevgisi bize çok yol gösterdi ve inanın görevimi, büyük bir coşkuyla ve enerji ile yapıyorsam beni en fazla besleyen çocukların sevgisidir. Bugün, burada, bütün dünya için güzel dilekler gönderelim ve zeytin ağaçlarını, ülkemizin iç barışı için ve dünya barışı için dikelim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

Çalık: Hayallerimizi Hep Birlikte Gerçekleştireceğiz

Beylikdüzü’ndeki 23 Nisan kutlamaları, Yaşam Vadisi Tören Alanı’ndaki kortej yürüşünün ardından, Yaşam Vadisi 2. Etap’ın açılış töreni ile devam etti. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yaşam Vadisi 2. Etap Açılışı’nda yaptığı konuşmada, Beylikdüzü’nü ortak çabayla İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri haline getireceklerini vurguladı ve “Beylikdüzü, hedefini en fazla yeşil alana sahip huzurlu, çocuk ve kadın dostu bir kent olmak için her türlü çabayı ve gayreti gösterecek. Beylikdüzü’nde hayallerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Birlikte çalışacağız, birlikte emek vereceğiz ve evlatlarımıza daha huzurlu daha güzel daha mutlu daha özgür bir Beylikdüzü bırakacağız. İnşallah biz Beylikdüzü'nden yakmış olduğumuz ateş, bütün İstanbul'u aydınlatacak. Gelecek günlerimiz çok daha güzel olacak.” şeklinde konuştu. Başkan Çalık, sözlerini “Önümüzdeki bir, iki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da katkılarıyla Yaşam Vadisi'ni denize kadar ulaştıracağız. İnanıyorum ki Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un farklı noktalarında İstanbul'un çocukları için yeni yaşam vadileri tasarlayacak ve yeni yaşam vadilerini tüm İstanbullular’ın hizmetine sunacaktır.” diyerek noktaladı.

Editör: TE Bilisim