10 bininci km’yi Burdur’da geride bırakan Şehit, Mersin Anamur’a doğru hızla yaklaşıyor. 

İstanbul Times Haber Merkezi

2015 yılının Mart ayından beri pedallayan sporcu, Kıbrıs da dahil Anadolu’yu karış karış bisikletle geçecek. Şehit’in 74 bin km’ye ulaştığında bitiş noktası Beylikdüzü olacak.

Bu kış Beylikdüzü’nden uğurlanan Sporcu Meriç Şehit, Beylikdüzü Belediyesi’nin katkıları ile yolları bir bir geride bırakıyor. 10 bin km’ye Burdur noktasında varan ve şu ana kadar 11.580 km yapan Şehit, Mersin dolaylarında seyrediyor. Mersin’in Gülnar ve Siliske ilçelerine ulaşmak üzere olduğunu söyleyen sporcu, Taşucu’ndan Kıbrıs’a geçeceğini belirtti. Kıbrıs’ı bisiklet ile geçtikten sonra tekrar Anadolu’ya dönecek olan Şehit, Konya, Karaman, Aksaray ve Ankara rotasına gireceğini ve İç Anadolu’yu tamamlayacağını bildirdi.

 “Barış İçin Pedalla” sloganıyla bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek amacıyla Türkiye’yi karış karış dolaşan Meriç Şehit, her gün 135 km mesafe hedefiyle rotası boyunca 76 ili 489 ilçeyi ve 14 bin 631 köyün bulunduğu noktaları ziyaret etmeyi planlıyor. İlçe belediyelerine de konuk olan Şehit, Beylikdüzü Belediyesi’ni en güzel şekli ile temsil ederek, kardeşlik, barış ve dayanışma mesajlarını da iletmiş oluyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim