Ziyaretin ardından heyet Polonezköy’de ağırlandı 

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye ile Polonya arasındaki kültürel bağ, dostluk ve ikili ilişkiler konuşuldu.15 Temmuz Darbe Girişimi Gecesi ve milletimizin kahramanlığının da konuşulduğu sohbette, Başkan Yücel Çelikbilek, misafirlerine Beykoz hakkında çeşitli bilgiler verdi. Polonya Ulusal Meclis Başkanı Marek Kuchcinsk’te 15 Temmuz’da Türk milletinin verdiği mücadelenin takdire şayan olduğu belirterek, bu bağlılık, birlik ve inancın bütün dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Polonyalı misafirlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, sanat ve kültürle iç içe, doğal güzellikleriyle bir cazibe merkezi olan Beykoz’da ilçe sakinlerine yönelik eğitim, spor, turizm, altyapı gibi birçok alanda yapılan çalışmaları aktardı.

50 Yılı Aşan Evliliklere Nişan Takdimi

Makam ziyaretinin ardından heyetler, Polenezköy’de ağırlandı. Polonezköy’de yaşayan Polonyalı vatandaşlarla birlikte öğle yemeği yendi.

Program kapsamında Polonezköy’de yaşayan ve 50 yılı aşkın evli çiftlere, Polonya Ulusal Meclisi tarafından verilen nişanlar, protokol mensuplarınca takdim edildi. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim