Piknik, Kardeşlik derneğinin üyelerinden oluşan Mehter Takımının sunduğu müzik ziyafetiyle başladı.
Pikniğe katılan halka hitap eden Yusufiye Vakfı ve Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği kurucu onursal başkanı Yusuf Ezel " Bayramlarımız insan olarak büyüklerimizi, akrabalarımızı, komşularımızı, dostlarımızı hatırlayıp, onların hallerini hatırlarını sorduğumuz en güzel günlerimizdir. En azından bir telefon edip onlara bizler için ne kadar kıymetli olduklarını hatırlatmalıyız” diyerek, “pikniğe gelenlerin bayramını kutluyorum, bayramınız aziz mübarek olsun“ dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi /  Ali Gündüz


Pikniğe katılan Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Şair İsmail Aydoğmuş”Yunus Emre’nin bir şiirinden atıfla “sözün gücünün, güzel sözlerin gönülleri kazanmada önemli olduğunu” hatırlatarak, “şiirin ve sanatın kardeşlik duygularını yükselttiğini, bugün ülkemizde buna daha çok ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

Programda yer alan çok sayıda sanatçı ve şair güzel bir gün geçirmede büyük roller üstlendiler. AşıkErzadeKapan’ın irticalen yaptığı taşlamalar topluluğu güldürüken, sanatçı Fahri Selvi’nin ve Sücüllülü ekiple sahneye çıkan sanatçı Mehmet Akyüz’ün sahnesi görülmeye değerdi. Kırgızistandan gelen Azeri Tv yapımcıları Ramiz Bek’in duygu dolu konuşması, Hükümet Hanım’ın Annem şiiri dinleyenlere de duygulu anlar yaşattı.

Ali Arslan’ın genel yönetmenliğini yaptığı teknik ekipte Mustafa Kırlı ve Cüneyt Ayvalı’nın görev aldığı piknik, şölen havasında sona erdi.

Pikniğe Katılan Sanatçılar: Şair İsmail Aydoğmuş, Aşık Erzade Kapan, Ozan Garip Yadigar, Sanatçı Fahri Selvi, Sanatçı Ferda Önder, Sanatçı Gülşen Aygün, Sanatçı Azize Sultan, Sanatçı Mustafa Tünel, Sanatçı Mehmet Akyüz, Şair Kamil Gündüz (Perdesiz), Şair Cemal Tekkeşinoğlu, Şair HilmiyeKılıçarslan, Şair İnci Demiray Yıldırım, Şair Hacer Saka, Gazeteci Sanatçı Fersan Çoksavcı,ZEYÇED Başkanı, Yorumcu Şair Gazeteci Ali Gündüz, Şair İbrahim Özdemir.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim