Nisan kutlamalarına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Boğaz Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ali Kibar, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, Mohaç Belediye Başkanı Jozsef Szeko, Mülheim an der Ruhr Belediye Başkan Yardımcısı Magarete Wıetelmann, Srebrenitza Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Alivukoviç, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Necla Çağlayan, ilçe protokolü, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Kardeş Şehirler Renk Kattı

Bu yıl ilçede 11.si düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı Halk Dansları Festivali”ne Beykoz’un kardeş şehirleri KKTC’nin İskele, Bosna Hersek’in Srebrenitza ve Macaristan’ın Mohaç kentinden toplam 76 çocuk geldi. Rengârenk kostüm, danslarıyla festivale neşe katan çocuklar ilçe sakinleri tarafından ilgi gördü.

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

23 Nisan töreni öncesinde Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Boğaz Komutanı Ali Kibar ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın halkı selamladı ve 23 Nisan dolayısıyla açılan “Çocukların Rüyası” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere altın ödüllerini verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Necla Çağlayan yaptığı konuşmada tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak Atatürk’ün en büyük emanetinin milli egemenlik ve bağımsızlık olduğunu söyledi.

Türk Bayrağı Sahnede

Konuşma ve ödüllerin verilmesinin ardından ilçedeki ilk ve ortaokullardan öğrencilerle KKTC’nin İskele, Bosna Hersek’in Srebrenitza ve Macaristan’ın Mohaç kentinden gelen misafir öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Performanslarının sonunda hep birlikte sahneye çıkarak Türk Bayağı açan kardeş öğrenciler alandaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

23 Nisan Kutlamaları “Memleketim” şarkısı eşliğinde çocukların balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.

Sağlık programları, diyetisyenler, sokaktaki insanlar neredeyse herkes

Editör: TE Bilisim